Arama

Şerit Metre Nedir? - Tek Mesaj #4

Teknikyaz - avatarı
Teknikyaz
Ziyaretçi
11 Şubat 2016       Mesaj #4
Teknikyaz - avatarı
Ziyaretçi
Uzunluk ölçü birimine metre denir. Metre, ayrıca mm, cm, m birimlerini ölçmeye yarayan ölçüm cihazının ismidir. Şerit metre olarakta adlandırılmaktadır. Üzerinde 1mm’lik eşit aralıklarla 5 adet çizginin birleşmesiyle ½ cm, 2 adet ½ cm’nin birleşmesiyle 1 cm, 100 adet 1cm’nin birleşmesiyle 1 metreyi gösteren çizgiler bulunur. Genel olarak piyasada standart olarak 3m ve 5m ‘lik metreler bulunur. Yapılacak ölçümün uzunluğuna göre daha büyükleri de mevcuttur (10 metre gibi)
Metre nasıl kullanılır?

Metre bir şerit üzerinde rakamların yerleştirilmesiyle oluşmuş bir ölçüm cihazıdır. Plastik, sac şerit ve kumaştan imal edilebilir. “0” dan başlayarak ölçüm yapılacak uzunluğa göre değişik ölçülerde olabilir. Örneğin bir masanın boyunu ölçmek istiyorsak metrenin “0” yazan uç kısmını masanın bir kenarına sabitleriz. Diğer kenarına kadar metrenin şeritini uzatırız. Şeritin masanın diğer kenarına gelen ölçüsü bize boy uzunluğunu vermektedir.

Metre hemen hemen birçok sektörde kullanılmaktadır. Atölyelerde, marangozlarda, inşaat işlerinde büyük ve küçük çaplı çoğu işletmelerde…