KÂHİ a Tar Emekliye ayrılacak seğirdim* ustaları arasındaki aşçılann kendilerine sermaye toplamak için yapıp dağıttıkları üç köşeli bir çeşit kıymalı börek.
—ANSİKL. OsmanlI devletinde, önceleri, iyi niyetle başlatılan ve gelenekleşen bu yöntem, yeniçerilerin zorbalaştığı dönemlerde bir çıkar aracı yapılarak sömürüldü. Yeniçeri ocağı’ndan bazıları altı ayda bir halka ve esnafa kâhi dağıtmaya, önlerine gelenden zorla para toplamaya ve vermeyenleri öldüresiye dövüp soymaya başladılar. Durum Selim lll'e duyurulunca, halka ve esnafa kâhi dağıtma yöntemi yasaklandı (1791). Bunun yerine, yalnız zamanı dolan seğirdim ustalarının bir yandan padişaha darüssaade ağasına ve silahtara, öte yandan da sadrazam, kethüda bey, defterdar, reisülküttap, çavuşbaşı ile ocak önde gelenlerine birer tava kâhi sunarak padişahtan bin beş yüz kuruş, ötekilerden de bir miktar bahşiş almaları düzeni getirildi. Daha sonra kâhi karşılığında sadece sarayla sadrazamın verdiği bir miktar parayla yetinildi. Yeniçeri ocağı'yla birlikte bu yöntem de ortadan kaldırıldı.
Kaynak: Büyük Larousse