Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
14 Şubat 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Akdeniz Bölgesindeki Sanayi Kuruluşlarının İsimleri

Akdeniz Bölgesi Sanayi Özellikleri ile ilgili bilgi Sanayi kuruluşları özellikle bölgenin doğusunda, Adana bölümünde yoğunlaşmıştır Bu bölümün bölgeye toplam üretimindeki payı, tarımda olduğu gibi sanayi sektöründe de çok yüksektir Pamuklu ve sentetik dokuma, petrokimya, çimento, bitkisel yağ, tütün işleme başta konserve olmak üzere gıda, sabun, deterjan, içki, tarım araç ve gereçleriyle, madeni eşya ve metal doğrama başlıca sanayi kollarıdır Bölgenin çeşitli yörelerinde kağıt, şeker, gül yağı, yem, gübre, süt ürünleri, tarım alet ve makineleri, un, hazır giyim, pil, orman ürünleri, tuğla ve kiremit fabrikaları vardır Sanayi özellikle Adana- Tarsus- Mersin hattı üzerinde yoğunlaşmıştır ATAŞ rafinerisi Mersin’de, kısa adı İSDEMİR olan İskenderun Demir-Çelik Tesisleri ise İskenderun ilçesindedir.

Akdeniz Bölgesi'nde, özellikle Adana’da sermaye birikimi önemli ölçeklere ulaşmış ve bölge sınırlarına taşmıştır Ülke çapındaki birçok yatırımda bu kesim sermayesinin payı vardır.

Adana Bölümünde yer alan Adana, Mersin ve İskenderun'da sanayi gelişmiştir. Bölümlere göre sanayi tesislerinin dağılımı şu şekildedir:

Adana Bölümü
Mersin: Petrol rafinerisi, petrokimya, dokuma, iplik, çimento
İskenderun: demirçelik, cam, çimento, gübre
Taşucu: Kağıt
Antakya: dokuma, bitkisel yağ, sabun
Adana: dokuma, bitkisel yağ, besin, sigara

Antalya Bölümü:
Dalaman: Kağıt,
Antalya: Bitkisel yağ, dokuma, besin, ferro krom
Seydişehir: Alüminyum tesisleri
Burdur: Şeker ve halıcılık
Isparta: gülyağı ve halıcılık
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM