Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
22 Şubat 2016       Mesaj #6
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Yüzde Bulunan Benler Nasıl Giderilir?

Güzelliğin gölgelerinden biri olan, yüzde ki benler, çiller ve lekeler bir çok kişinini kabusu haline gelmiş durumda bu duruma ne yazıkki.. Peki yüzde ki benler yok edilebilir mi ?
Erciyes Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş, özellikle yarı çapı 0.5 santimetre olan ve doğuştan kıllı olan benler`in güneş ışığından korunması gerektiğini söyledi. Koyu kahverengi, siyah ve mavi benler`in güneşe maruz kaldığı zaman ‘ben kanseri’ne yol açtığını belirten Prof. Dr. Aktaş, özellikle 11.00-15.00 saatleri arasında güneşe maruz kalan benler`de ben kanserleri görüldüğüne dikkat çekti. Normal ciltlerde ise, deri kanserleri ve erken deri yaşlanmaları görüldüğünü hatırlatan Prof. Dr. Aktaş, bu saatlerde dışarı çıkmak gerekiyorsa benler`in üzerine güneşten koruyucu kremler sürülmesi gerektiğini söyledi.

Sakın Oynamayın
Yarı çapı 0.5 santimetre ve doğuştan kıllı olan benler`in en tehlikeli ben olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aktaş, ‘Bu benler`le kesinlikle oynanmamalı. Benler üzerindeki kıllar koparılmamalı, gerekirse makasla kılları kesilmelidir. Ayaktaki büyük benler`i travmalardan korumalı, yüzdeki benler`in ise tıraş olurken kesilmemesine dikkat edilmelidir’ dedi.
Ben kanserlerinin işaretlerini; renginin daha koyu hale gelmesi, çapının kısa sürede genişlemesi, benler`in karnabahar şekline dönüşmesi, kanaması, etrafına mürekkep serpmiş gibi noktaların oluşması, kaşıntı, ağrı ve iltihaplanma olarak belirtildi. Ten renginde deriden kabarık olan benler`in hiçbir tehlikesinin olmadığı vurgulandı.
Benler
Benler cilde rengini veren pigment hücrelerinin sayısının ve renginin artması sonucu meydana gelir. Çeşitli sayıda ve büyüklükte olabilir. Estetik dışında bir zararı yoktur. Ancak renginin koyulaşması ve büyümesi halinde muhakkak doktora gitmeli. Benleri plastik cerrahi bölümünde estetik olarak aldırmanız mümkündür. Alınması sonucunda iz kalmaz. Zararı yoktur.
SİLENTİUM EST AURUM