Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
23 Şubat 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Şık bir sofra için doğru "Masa Örtüsü” seçimi önemli bir başlangıç olacaktır. Hazırlayacağınız sofraya göre değişmekle birlikte, kalabalık bir misafir grubu için hazırlayacağınız sofrada çok renkli örtülerden ziyade pastel veya beyaz renkli keten örtüler tercih edebilirsiniz. Özenle katlanmış ve masa örtüsüne uygun peçeteler kullanmayı da unutmamalısınız. Daha akılda kalıcı bir dizayn için sofranın ortasına taze çiçeklerden hazırlanmış bir aranjman ve sofranıza uygun süslemeler kullanabilirsiniz. Sofranızda kullanacağınız servis tabakları da menünüz hakkında misafirlerinize ipucu verecektir. Sofrada tabak seçimi menünüzde yer alan yemeklere göre yapılmalıdır. Örneğin çorba ile başlangıç yapacaksanız servis tabaklarınızın üzerinde çorba kasesi olmalıdır. Menünüzde çorba yer almıyor ise yerine ordövr tabağı koyabilirsiniz. Sadece çatal, kaşık, bıçak yerleşimini bilmek yetmiyor tabi... Davet sofrasında uyum çok önemlidir. Tek başına çatal, kaşık, bıçak değil diğer tüm servis gereçlerinin de uyumlu ve misafirlerinizin kolayca kullanabileceği şekilde düzenlenmiş olması gerekiyor. Peki şık bir sofra düzeninde başka nelere dikkat etmek lazım?
44758d1456257135 sofra hazirlama kurallari sofra1
• Su bardağı tabağın sol ön kısmına;
• Meşrubat ya da içki bardağı su bardağının sağına;
• Tuzluk ve biberlik iki servis tabağı arasına;
• Yağ ve sirke sofranın ortasına yakın;
• Hardal ve diğer soslar yağ ile sirkeye yakın;
• Yağ tabağı servis tabağının sol ilerisine;
• Salata tabağı servis tabağının sol ilerisine;
• Meyve tabağı ortaya;
• Ekmek tabağı ortaya;
• Çiçek tanzimleri masanın ortasına;
• Peçeteler ise resmi olmayan yemeklerde çatalların soluna, resmi yemeklerde ise servis tabağının içine koyulmalıdır.

Yemek Sunum Sanatı ve Sofra Süslemesi
SİLENTİUM EST AURUM