Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
28 Şubat 2016       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Çalışmanın önemini vurgulayan hadisler

Dinimiz insanlara boş durmayı ve boş şeylerle uğraşmayı uygun görmemiştir. Boş durmak veya boş faydasız işlerle uğraşılması şeytana kapı aralar ve insanları kolaylıkla saptırabilir. Çalışan insan kendisine, ailesine, topluma ve hatta devletine büyük faydalar sağlar. Dinimizin bu konuya büyük vermiş ve çalışmanın da ibadet olduğunu bizlere haber vermektedir. Yeter ki haram bir işte ve ibadetlerini yapamayacağı bir iş olmasın. Allah’ın resulü çalışmanın önemine vurgu yaparak şöyle buyurmuştur: Hiçbir kimse kendi elinin emeğinden daha hayırlı bir gıda yememiştir. (Buhari,Camius Sahih,c.2,s.9)

Dünya için çalışmakta hırs göstermeyin. Çünkü herkes dünyada kendisi için ne takdir edilmişse ona kavuşur.(camius sagir 1:162, Hadîs No: 191)

Dört şey vardır ki, kişinin bahtiyarlık alametidir: Hanımının saliha olması, çocuklarının hayırlı olması, arkadaşları ve birlikte çalıştığı kimselerin dindar olmaları ve rızkını memleketinde kazanması.(camius sağir 1:466, Hadîs No: 920)

Afiyet on parçadır. Dokuzu geçimini sağlamaya çalışmakta, bir ta­nesi de diğer şeylerdedir. (camius sagir 4:370, Hadîs No: 5654)

“Allah Teala hazretleri şöyle dedi: “Üç kişi vardır, Kıyamet günü ben onların hasmıyım: “Benim adıma (yemin) edip sonra gadreden kimse, hür bir kimseyi satıp parasını yiyen kimse, bir işçiyi ücretle tutup çalıştırdığı halde, ücretini vermeyen kimse.” (Buhari, Büyü’ 106).



SİLENTİUM EST AURUM