Arama


Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
4 Mart 2016       Mesaj #4
Avatarı yok
Yasaklı
Web Sitesi Kurmak İçin Gerekenler
Web Sitesi Kurmak İçin Gerekenler nelerdir? Günümüzde milyonlarca kişi internet dünyasını yakından takip ediyor. Gün içinde bir çok saat internette geziniyoruz. İnternette geçirdiğimiz zamanlar içerisinde bir çoğumuz bir web sitesi kurmak düşüncesini aklına getiriyordur. Bir web sitesi kurmak için bir çok neden sayılabilir.

Peki ya bir web sitesi kurmak için neler gereklidir. Öncelikle az da olda HTML, CSS kodlama bilgisine sahip olmalısınız. HTML bilmiyorum o zaman web sitesi kuramayacak mıyım? diye bir soru akla gelebilir. Üzülmenize gerek yok. Hiç bir kod bilgisine sahip olmasanız da bir web sitesi kurabilirsiniz. Bunun için internet üzerinde bulunan hazır içerik kontrol sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemlerin en popülerlerinden birisi ise WordPress’tir. WordPress içerik yönetim sistemini kullanarak nasıl bir web sitesi kurabiliriz konusuna birazdan değineceğiz. Öncesinde yapmamız gereken bazı şeyler bulunmaktadır.


Bir web sitesi kurmak için yapmamız gereken ilk şey bir alan adı yani domain almak olacaktır. Bu isim web sitenizin internet üzerinde rahatça bulunabilmesini sağlayacaktır. Web sitenizin ismini belirledikten sonra yapmanız gereken şey ise bir host sahibi olmaktır. Host sahibi olmamızın nedeni ise; web sitemiz için gerekli dosyaları ve sitemiz içerisinde barındıracağımız yazılarımız, resimlerimiz, videolarımız gibi bir çok dosyayı internet üzerinde bir yerde bulundurmamız gerektiği içindir.

İnternet üzerinde yerli ve yabancı bir çok site bize domain ve host hizmeti sunmaktadır. Web sitemizin içeriğine göre bu sitelerden hangisini seçmek istersek oradan kendimize bir host ve alan adı (domain) alarak web sitemiz için ilk adımı tamamlamış oluruz.

Alan adımızı (domain)ve hostumuzu aldıktan sonrasında ise yapmamız gereken tek şey WordPress’in sitesine giderek içerik kontrol sisteminin son versiyonunu indirmek olacaktır. Sonrasında hostumuz üzerinde bize sunulan imkanlardan biri olarak bir veri tabanı oluşturmalıyız. Daha sonra WordPress’ten indirmiş olduğumuz doysa içerisinde bulunan wp-config-sample.php dosyasını not defteri ile açıyoruz. Açtığımız dosya içerisinde bulunan kodlar arasında define(‘DB_NAME’,’veritabanı adı’) define(‘DB_USER’,’Kullanıcı adı’) define(‘DB_PASSWORD’,’şifre’) alanlarındaki belirtilen yerlere az önce hazırlamış olduğumuz veritabanı adı, veritabanı kullanıcı adı ve veritabanı şifresini yazıyoruz.. Daha sonra bu dosyanın adını wp-config.php olarak değiştiriyoruz. Sonrasında ise tüm dosyaları dosya gönderim sistemleri (FTP) yoluyla almış olduğumuz host’a aktarıyoruz. Tarayıcı adres çubuğuna alan adı olarak aldığınız ismi (www.alandı.com) olarak giriyoruz. Karşımıza çıkan yönergeleri uyguladığımızda bir kaç dakika içinde web sitemiz kurulmuş ve hazır olacaktır.

Tüm bu işlemlerin ardından bir web sitesi sahibi olmuş olacaksınız. Artık yapmanız gereken şey siteniz için internette bulunan ücretli yada ücretsiz bir tema bulmak ve yüklemek olacaktır. İsterseniz WordPress’in kendi içinde bulunan temaları da kullanabilirsiniz. Kullanıma hazır durumdaki web sitemiz için makalelerimizi oluşturmaya başlayıp yazdığımız makaleleri yayınlamak dışında yapmamız gereken fazla bir şey kalmıyor.

Alan adı 22 tl,

Yıllık Hosting 20-200 tl arası

En ufak sitenin yıllık gideri 70 tl civarındadır.