Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
14:03, 2 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 05 Aralık 2025 - 14:05
Arama
MaviKaranlık Forum
Astronomi (Uzay) Haberleri
-
Tek Mesaj #513
nötrino
Yasaklı
12 Mart 2016
Yasaklı
Plüton, Tekrar Gezegen Olarak Kabul Edilebilir
Güneş sisteminin "eski" dokuzuncu gezegeni, Yeni Ufuklar (New Horizons) aracının gönderdiği fotoğrafların incelenmesi ile gezegen statüsünü geri kazanabilir. New Scientist'deki bir makaleye göre, Yeni Ufuklar tarafından gönderilen fotoğraflara daha yakından bakıldığında, dağ tepelerinde görülen sisin yanı sıra, bulut oluşumlarının da bulunduğu fark edildi. Bu da Plüton'un atmosferinin, daha önce varsayılandan daha karmaşık olduğunu göstermekte ve popüler cüce gezegenin, yıllarca bizlere öğretildiği gibi sistemin dokuzuncu gezegeni olması anlamına geliyor.
New Scientist makalesinde belirtilene göre, Boulder, Colorado'daki Southwest Research Institute'dan John Spencer'ın 1 Mart tarihinde gönderdiği e-posta, yüzeyde gözüken bir bulut oluşumunu göstermekte.
Yazdığı yazıda Boulder
"güney doğuda Sputnik üzerinde düşük irtifada sis gözüküyor ve sağ tarafta (sanıyorum) Krun Macula'nın üzerinde belirgin bir bulut gözükmekte"
ifadelerine yer veriyor.
Ancak Society for The Preservation of Pluto as a Planet
(Plüton'un bir gezegen olarak korunması topluluğu),
bulutların ne oldukları belli olmadığı için bu konuda henüz net bir şey söyleyemiyor. Ayrıca, bu bulutların Plüton'un tekrar gezegen olarak sayılması için yeterli olup olmayacakları da belli değil.
Kaynak: Ntvmsnbc / New Scientist (10 Mart 2016)
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
Kapat
Saat: 14:05
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.