Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
13 Mart 2016       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM
HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN

Yoğun çalışan biriyseniz , veya düzenli olarak işe gitmeniz , düzenliliği gerektiren bir hayatınız varsa hastalıklar sizin korkulu rüyanız olur. Bunlardan korunmak aslında yine düzenli bir hayatı ve biraz da dikkati gerektiriyor. Bununla ilgili birkaç ipucu , hastalıklardan korunma ipucu vereceğiz sizlere.

Özellikle yaz aylarında sıcaklardan bunalan bünyeniz , soğuk içeceklerle rahatlamak , serinlemek ister . Bu yüzden içeceklerimizin içine soğuması için buz atarız. Bu çok tehlikelidir. Kontrolsüzce atılan buzlar sağlığı son derece kötü bir biçimde etkilemektedir. Buzların temiz sulardan üretilmesi , özellikle pis çeşme suyu ve klorlu sulardan üretilmemesi gerekmektedir. Buz yapımında temiz su kullanılmaması hastalığa davetiye çıkarmaktadır.

Yaz aylarında turist ishali hastalığı yayın olarak görülür. Bunun nedeni de pis ve enfeksiyonlu sulardır . Bu hastalığın genellikle tatil yerlerini hijyenik yerlerden seçmeyenlerin başına geldiği belirtilmektedir. Genellikle müsebbibi ise bakteriler olmaktadır.

İshal hastalığı ile birlikte vücut çok fazla sıvı kaybeder. Bu sıvı kaybını gidermek için bol bol sıvı tüketmeliyiz. Yaşlıların ise kaybolan tuz ve suyu gidermek için tuzlu ve sulu içeceklere yönelmesi gerekir. Emziren annelerin ise emzirmeyi kesmemesi hayati bir önem taşımaktadır.

Bu sıvı tüketimine rağmen ishalimiz geçmiyor , hala başımız dönüyor veya şiddetli bir kusma hali ya da karın ağrısı durumunda derhal bir hekime başvurmalıyız. Hekimden habersiz ilaç kullanımı çok tehlikelidir. Hekimden habersiz kulaktan dolma bilgilerle ilaç kullanmamalıyız.

Hastalıklardan korunmak için bir diğer önemli ipucu ise el temizliğinin önemidir. Kişisel temizliğimize , hijyenimize önem vererek her fırsatta ellerimizi yıkamalıyız. El temizliği vücut hijyeninde çok önemli bir yere sahiptir.
Mikrop oranı fazla yerlerden çıkarılmış deniz mahsüllerini tüketmemeliyiz. Ayrıca iyi pişmemiş mahsüller de sağlığımızı çok kötü etkilemektedir.

Ambalajlanma konusunda iyi olmayan ve sokakta , açıkta hijyenik olmayan koşullarda satılan besinler tüketilmemelidir.
Umumi tuvalet ve lavaboların kullanımında hijyene çok fazla dikkat etmeliyiz.
Eğer bulunduğumuz yerdeki sudan bir şüphemiz varsa bu suyu tüketmemeliyiz . Tüketme zorunluluğumuz varsa kaynatarak tüketmeli veya da hazır şişe sulardan kullanmalıyız.

Sebze ve meyve tüketirken bunları iyice yıkamalıyız. Mümkünse kabuklarını soymalıyız.

Ad:  hastalık7.jpg
Gösterim: 3822
Boyut:  80.6 KB

SİLENTİUM EST AURUM