Arama

Güneş Sistemi - Tek Mesaj #19

Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
31 Mart 2016       Mesaj #19
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Güneş Sistemi: Kaç Gezegene Sahip?
Japon bilim adamları, Güneş Sistemi'nde keşfedilmemiş 9. gezegen olduğuna inanıyor. Kobe Üniversitesi araştırmacılarının bu iddiaları, bilgisayar simülasyonlarına dayanıyor.

Araştırmacılara göre, Dünya'nın; 0,3-0,7 katı kütleye sahip keşfedilmemiş bir gezegenin var olma olasılığı yüksek. Japon astronomlar, bu konuda daha fazla araştırma yapılırsa, bu gizemli gezegenin,10 yıl içinde keşfedileceğini düşünüyor. Bu ekibinin araştırmaları, "Astronomical Journal" Dergisi'nde nisanda yayımlanacak.

Kobe Üniversitesi Prof. Tadashi Mukai'ni öncülük ettiği araştırmacılar:
"Bu Gezegen'in, bulunduğu bölgenin çok soğuk olması sebebiyle; yüzeyinin, amonyak ve metan buzuyla kaplı olabileceğini" söylüyorlar.
Ad:  gs4.jpg
Gösterim: 2358
Boyut:  19.6 KB

GERÇEKTE KAÇ GEZEGEN VAR?
Güneş Sistemi'nde; Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün olmak üzere 8 gezegenin bulunduğu kabul ediliyor. Daha önce Plüton da gezegen olarak kabul edilmişti. Ancak Uluslararası Astronomi Birliği, 1930'da keşfedilen ve Güneş Sistemi'ne dahil olan Plüton'u, uzun tartışmalar sonucunda, 2006'da gezegen statüsünden çıkarmıştı.

Plütonla beraber gezegen sayısı 9'a çıkmıştı. Japon bilim adamlarının varlığından söz ettikleri gezegenle birlikte bu sayı 10'u buluyordu. Ayrıca Güneş Sistemi'nde bulunan bir başka gezegenin de parçalanarak; asteroid bandını oluşturduğu sanılmaktadır. Bazı gizemci yazarlar, bu görüşlerine dayanak olarak, Sümerleri göstermekte ve bu gezegenin ismini de Marduk olarak ifade etmektedirler. Bu durumda, toplam 11 gezegen söz konusu, ancak gerçeği tam olarak bilmiyoruz.

Gerçekte Güneş Sistemi'nin geçmişten beri kaç gezegeni olduğu, kaçının parçalandığı ve şu an gizlenen bir gezegenin bulunup bulunmadığı tam olarak bilinemiyor. Yapılacak olan yeni araştırmalar, bu meseleye ışık tutacaktır. Nitekim Kur'an'da Yusuf Süresi'nde de "11 gezegen"den söz edilmektedir. Ancak Yusuf'u da dahil edersek 12 Gezegen olduğunu düşünebiliriz.

Kaynak: "Japanese Scientists Eye New Planet
SİLENTİUM EST AURUM