Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Nisan 2016       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Alaturka Saat Hesabı
  • Alaturka saat diliminde geceler günlerden önce gelir. Alaturka saate göre içinde bulunulan günün gecesi bir sonraki güne ait geceyi ifade eder.Alaturka saatlerde gündüz saatleri imsak vaktiyle başlayıp akşam ezanı vaktine kadar sürer(Gün batımı).Gece saatleri ise gün batımı (akşam ezanı) ile başlayıp imsak vaktine kadar sürer. Alaturka saatlerde gün batımından sonra, bir sonraki günün önce gecesi sonra gündüzü söz konusudur!
Yıldız Saatleri Hesabı Nasıl Yapılır?
  • Alaturka saate göre gündüz saatleri hesaplanırken Güneş'in doğuşundan batışına kadar geçen dakika farkının klasik, yerel saate göre kaç dakikaya tekabül ettiği bulunur.Bu işlem için ilgili dakika farkı 12'ye bölünür.Yapılan işlem sonucunda 60 dakikalık (1 saat) zaman diliminin alaturkada gündüz için kaç dakikaya tekabül ettiği belirlenmiş olur!
  • Alaturka saate göre gece saatleri hesaplanırken de aynı yöntemle Güneş'in batışından doğuşuna kadar geçen dakika farkının klasik, yerel saate göre kaç dakikaya tekabül ettiği bulunur.Bu işlem için ilgili dakika farkı 12'ye bölünür. Yapılan işlem sonucunda klasik saate göre 60 dakika olarak bilinen 1 saatin alaturka saate göre hesaplanan gece saatiyle kaç dakikaya tekabül ettiği belirlenmiş olur!
Son düzenleyen nötrino; 6 Nisan 2016 13:27