Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
7 Nisan 2016       Mesaj #9
Safi - avatarı
SMD MiSiM
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN ÖNEMİ VE YARARI
Sivil Toplum örgütlerinin yaygın olduğu ve kabul gördüğü toplumlarda/ülkelerdeki sorunların, problemlerin çözümlerinin daha kolay olduğu, kurum ve kuruluşlar arasındaki ilişki ve münasebetlerinde daha medeni ve hoşgörülü bir şekilde yürüdüğü veya yürütüldüğü su götürmez bir gerçektir. Ki, Avrupa Birliği Ülkelerinde bizim aklımızın ucundan bile geçiremeyeceğimiz konum ve başlıklarda örgütlü, örgütlenmiş sayısız sivil toplum, dernek, sendika ve kurumları mevcuttur. (Eşeklerin haklarını savunma ve koruma adına eşek sahipleri sendikası vb.)
Ülkemizde ise bu hususlar diğer hususlarda da görüldüğü gibi örgütçülük, örgütleme, dernekçilik, sendikacılık, ya istismara uğratılmış, ya şahsi çıkar ve hesaplara feda edilmiş, ya da amaç dışı mecralara çekilip konu tamamen saptırılmış, işin cılkı çıkarılmış, o da olmadı; bazıları da yolsuzlukla anılır olmuştur.
Ama yine de bütün bu olan bitenlere, olumsuzluklara rağmen sivil topum örgütlerinin , dernek, vakıf, ve ya sendikaların yararlarını, toplumumuza ve ülkemize olan katkılarını da inkar edemeyiz, görmekten gelemeyiz. Hem bu konularla ilgili örgütlülüğün, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan bizi bu hususlarda teşvik eden birlik ve beraberliğe sevk eden, dilimize yerleşmiş birçok deyimlerimiz vardır.(Bir elin nesi var,iki elin sesi var.Birlikten kuvvet doğar. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için vb.)
Bu kapsamda bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz kısa adı GEMDER olan “Güz Gülleri Emeklileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” kuruluş gaye ve amaçları doğrultusunda kuruluş bildirimini 05.11.2008 tarihinde ilgili birimlere vermiş olup kuruluş onayını beklemekteyiz. Bu konu ile ilgili daha geniş bilgiyi ve dernek tüzüğümüzü ileriki sayılarımızda gazeteniz PES’de bulabilirsiniz.
Ayrıca insanların yalnız başına çözemediği, hal yoluna koyamadığı sorunları birlik olarak birbirlerine güç ve destek vererek maddi anlamda olsun, manevi anlamda olsun üstesinden gelmenin problemlerin çözümünün, işleri hal yoluna koymanın mümkün olacağının, kolaylaşacağının, en azından yalnızlık hissinden kurtulacağının, arkanda bir güç, bir yardımcı olduğu hissi vereceği gibi birlikteliğin ve beraberliğin daha büyük güç daha etkin bir mücadele vasıtası olacağının iki taraf arasında denge unsuru, söz hakkı, savunma ve talep etme avantajı sağlayacağını da unutmamak gerekir. Diğer taraftan ise örgütçülüğün; modernliğin,gelişmişliğin ve medeniyetinde vazgeçilmez enstrümanlarından olduğu , bu enstürümanların hepimize lazım olabileceği ve onu korumamız ve yaşatmamız gerektiğininde altını çizmemiz lazım diye düşünüyorum.
SİLENTİUM EST AURUM