Arama

Nabız Nedir? - Tek Mesaj #8

Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Nisan 2016       Mesaj #8
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Kalbin Hızlı Atması Tedavisi
Altta Yatan Nedenin Bulunması
Kalbin hızlı atması birçok nedenle ortaya çıkabilir. Öncelikle altta yatan nedenin bulunması sorunun çözümü için büyük önem taşır. Bunun için bir doktora danışmakta geç kalmayınız.

Beta Blokerlar
Beta bloker kategorisine giren ilaçlar sempatik sinir sistemini etkileyerek kalp hızının yavaşlamasını sağlarlar. Ama bu tip ilaçlar kesinlikle doktor kontrolünde alınmalıdır.

Kafein Tüketimini Azaltın
Kalp çarpıntısı söz konusu olduğunda kafein büyük bir suçludur. Çay, kahve ve kola tüketiminizi azaltarak kalp atışınızı yavaşlatabilir ve böylece korkutucu yüksek nabız hissinden kurtulabilirsiniz.

Kardiyo Egzersizi Yapın

Ne kadar çok egzersiz yaparsanız sakin bir nabzınızın olma ihtimali o kadar yüksektir. Bunun sebebi egzersiz sırasında kardiyovasküler aktiviteyle kalbinizi güçlendiriyor olmanızdır.

Sağlıklı Kilonuzu Koruyun

Aşırı kilolular genelde sağlıklı kilosunda olan kişilerden daha yüksek nabza sahiptir. Kilonuzu düşük tutarak kalbinizin fazla çalışmasını ve nabzınızın hızlanmasını engelleyebilirsiniz.

Stresinizi Yönetin
Stres nabzınızı arttırabilir ve hayatınızda stres ne kadar artarsa nabzınız o kadar hızlanacaktır. Zamanla yüksek nabza alışmış bile olabilirsiniz ki bu iyi bir şey değildir. Stresinizi yönetmeyi öğrenin.

Şeker Tüketimini Azaltın

Şeker içeren gıdalar vücudunuzdaki glikoz seviyesini yükseltir ve kalp atışınızı hızlandırır. Bunun yerine lifli gıdalar tercih ederseniz uzun süren enerjiyi kalbinizi sarsmadan elde edebilirsiniz.

Sigarayı Bırakın

Sigara; ciddi yüksek nabız oranlarının büyük bir nedenidir. Sigara akciğerlerinizin fazla çalışmasına dolayısıyla vücudun geri kalanının sıkıntı yaşamasına neden olur. Sigarayı bırakırsanız nabız oranınızdaki düşüşü fark edersiniz.

kaynak: multiyaşam
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM