Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
2 Mayıs 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Besinlerin Sindirimi
Kimyasal sindirimle proteinler amino asitlere, karbonhidratlar monosakkaritlere, yağlar yağ asidi ve gliserole parçalanarak hücre zarından geçecek küçüklüğe getirilir.
Bitkiler vitaminleri kendi bünyelerinde yapabildikleri halde, hayvanlar ve insanlar yapamazlar. Vitaminler ve mineraller sindirime uğramadan kana geçebilirler.
Glikoz, amino asitler, mineraller, su, B ve C vitaminleri ince bağırsakta emilerek kılcal kan damarlarına geçer.
Kalın bağırsakta besinler içerisinde kalan su ve mineraller emilir.

DEVAMI Sindirim Sistemi Nedir - Sindirim Sisteminin Yapısı ve Görevleri
SİLENTİUM EST AURUM