Arama

HDI Motor Nedir? - Tek Mesaj #2

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
13 Haziran 2016       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  hdimotor.jpg
Gösterim: 8299
Boyut:  22.9 KB

HDİ

(High Pressure Direct İnection), PSA'nın ilk kez 1997'de uyguladığı dizel motordur. Direkt enjeksiyonludur ve çok az motorin tüketmktedir.Yüksek basınçla çalışmaktadır. HDi motor yakıt tüketimini azaltır. Daha önceki dizel motorlardan daha az yakıt tüketen HDi yanmanın eksiksizce gerçekleşmesini sağlar. Common Rail sisteminin çok yüksek basınçlı (1800 bara kadar) enjeksiyonu sayesinde, sürekli ve iyi dağıtılmış dizel yakıtının son derece ince atomizasyonu daha tekdüze ve yanmanın daha eksiksizce gerçekleşmesini sağlar ve bu şekilde verimi arttırır.

Yüksek mühendislik ve teknoloji ürünü olan HDi motorları yakıtın yüksek basınçla sürekli akışını ve yakıt püskürtmelerinin kusursuz kontrolünü sağlar. HDi teknolojisi sağladığı esneklik, tork ve güçle büyük bir sürüş zevki sunar ve yakıt tüketimini, hava kirliliğini, yanma gürültülerini ve titreşimleri azaltır.

HDI motorlar tüm dünyada kullanılabilen motor çeşitidir. Özellikle PSA grubu dediğimiz citroen ve peugeot modelleri bu dizel motorları kullanır. Ülkemizde de birçok örneği vardır. En alt segmentinden en üst segmentine kadar bir çok farklı modelde bu HDİ motorları görürüz. HDI motorlar yakıt tasarrufu sağlarken çevreyi korumaya da yardımcı olur. En önemli özelliklerinden birisi de çevreci olması ile birlikte zararlı eksoz gazlarının dışarı atmasında ki azlıktır. Siyah duman yönünden de önemli gelişmeler yapmıştır. Özellikte gaza yüklendiğimiz esnada eski model dizel motorların bıraktı siyah dumanı minimize eden bir motor çeşididir. HDI yüksek basınçla çalışan önemli bir motor çeşididir. İlk defa PSA gurubu tarafından 1997 yılında kullanılmıştır. Doğrudan püskürtmeli olarak çalışır. Yüksek basınç sebebiyle torkta ve güçte önemli artış sağlamaktadır.

Derlemedir...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀