Arama

Adile Naşit - Tek Mesaj #6

Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
18 Haziran 2016       Mesaj #6
Safi - avatarı
SMD MiSiM

ADİLE NAŞİT


soyadı Keskine
türk tiyatro ve sinema sanatçısı
(İstanbul 1930 - ay y. 1987).

Babası ünlü tuluat sanatçısı Naşit Özcan'dır. 1944 yılından başlayarak İstanbul Şehir tiyatrosu’nda çocuk oyunlarıyla sahneye çıktı. Karaca, Gönül Ülkü-Gazanfer Ozcan vb. topluluklarda çalıştı. 1961 yılında eşi ve kardeşiyle Ankara'da kurduğu Naşit tiyatrosu bir yıl sonra kapandı. Yedi kocalı hürmüz, Hababam sınıfı, Şen sazın bülbülleri gibi müzikli oyunlarda, Sefil Bilo, Renkli dünya, İşte hayat gibi İlimlerde oynadı. Bu son filmdeki rolüyle 1976 Antalya film şenliğinde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

Neşeli Günler


Ad:  Adile Naşit Neşeli Günler.jpg
Gösterim: 823
Boyut:  27.8 KB
Güzel ve oldukça iyi bir hayat yaşayan bir aile vardır. Bu aile Turşuculuk yapıyordur ve bir gün anne baba turşu yüzünden bir kavga yapmıştır. Bu kavga onların evliliklerini bitirmesine sebep olur. Bu yüzden çocuklar arada kalmış ve yıllar geçmiş büyümüşlerdir. Artık onlar anne ve babalarını bir arada görmek istemektedirler. Hepsi anne ve babalarını bir araya getirmek için büyük bir mücadele verirler. Yılların eskitemediği güzel bir yerli yapım.

Şaban Oğlu Şaban


Ad:  Adile Naşit Şaban Oğlu Şaban.jpg
Gösterim: 1004
Boyut:  34.3 KB
Kemal Sunal Klasiği Şaban Oğlu Şaban sansürsüz 720p restorasyonlu sürümü ile sizlerle buluşuyor.
Ertem Eğilmez yönetmenliğindeki filmde, İki askerlik arkadaşı Şaban ve Ramazan soğuk savaş döneminde aynı cephede düşmana karşı savaş vermişlerdir. Savaş sona erip mütareke imzalanınca terhis olarak sivil hayata atılmışlardır.
Fakat askerlikleri boyunca bir türlü yıldızları barışmayan komutanları ile tesadüfen tekrar karşılaşırlar. Bu karşılaşma muhteşem bir kahkaha şöleninin başlangıcı olmaya yeter ve artar bile.
Öyle ki: Şaban ve Ramazan ünlü bir kabadayı’yı halt ederler ve polis amiri Nazır Paşa bu iki genç arkadaşı Gizli Polis yapar. Lakin askerdeki komutanları Nazır Paşa’nın damadıdır..

Tosun Paşa


Ad:  Adile Naşit Tosun Paşa.jpg
Gösterim: 948
Boyut:  26.2 KB
Tellioğulları ve Seferoğulları Yeşil Vadi’yi sahiplenebilmek için bir birleriyle kıyasıya bir mücadele içinde olan iki farklı sülaledir. Tellioğulları’ndan Lütfü, hem vadi hemde Daver Bey’in güzel kızını alabilmek için konaklarının uşağı Şaban’ı nam-ı diyar Tosun Paşa kılığına sokmaya karar verir. Bu düzenbazlık ise inanılmaz olayların başlangıcı olacaktır. Günü geldiğinde ise gerçek Tosun Paşa ortaya çıkar ve tüm hayaller suya düşer.
1976 Yılında çekilen Tosun Paşa filmi Türkiye’de unutulmazlar arasına girdi. Filmin bu versiyonu ise 720p Restorasyonlu ve sansürsüz olarak sizlere özel hazırlandı..

Adile Teyze


Ad:  Adile Naşit Adile Teyze.jpg
Gösterim: 3126
Boyut:  34.0 KB
Adile Teyze bir pansiyonun sahibi ve etrafında büyüttüğü çocukları bulunmakta. Onları çok sevmekte ve bir nevi analık yapmaktadır. Ancak bu pansiyonu yıkıp apartman yapmak isteyen kişiler bu mutlu insanların üzmek için çabalamaktadır.

Milyarder


Ad:  Adile Naşit Milyarder.jpg
Gösterim: 823
Boyut:  19.8 KB
mesudiye de istasyon şefi olarak görev yapan mesut yılbaşı piyangosunda büyük ikramiye kazanır..ölümlere bile sebep olan piyango gecesinden sonra mesutun hayatı hiç bir zaman eskisi gibi olmayacaktır..her taraftan akrabaları çıkan mesut ne yapacağını bilmemektedir.

Hababam Sınıfı Uyanıyor


Ad:  Adile Naşit Hababam Sınıfı Uyanıyor.jpg
Gösterim: 1079
Boyut:  50.8 KB
Babasının vefatından sonra okula yeni gelen Ahmet isimli öğrenci, eski öğretmeni Mahmut hocadan okumak için yardım ister. Hababam sınıfına verilen Ahmet torpilli sanılır. Arkadaşlarının şakalarına alışması güç olsa da bir süre sonra alışır fakat okumanın önemini diğerlerinden daha iyi bilmektedir.
Ertem Eğilmez’in Hababam Sınıfı serisinin en iyi filmlerinden biri olan Hababam Sınıfı Uyanıyor’da daha önceki filmlerde yer alan çekirdek kadroya Çalışkan Ahmet rolünde izlediğimiz Ahmet Sezerel de ekleniyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Temmuz 2016 16:50
SİLENTİUM EST AURUM