Arama

Peugeot Partner Tepee - Tek Mesaj #3

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
19 Haziran 2016       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Haziran ayında Türkiye pazarında
Yeni Peugeot Partner Tepee, Haziran ayında Türkiye pazarına 1.6 lt HDi 90 ve 115 hp motor seçenekleri ile sunuluyor. Access, Active, Outdoor, Allure ve Zenith olmak üzere 5 donanım seviyesine sahip olan Yeni Partner Tepee; LED gündüz sürüş farları, elektrikli katlanır yan aynalar, modüler arka koltuklar, cam tavan gibi ekipmanlar ve yeni motorları ile segmentinde fark yaratmaya devam ediyor.

Ad:  Partner_Tepee_06.jpg
Gösterim: 516
Boyut:  25.5 KB

Peugeot Partner Tepee yazımızda aracın manuel ve otomatik şanzıman seçeneklerinden bahsedeceğiz. Ayrıca yazımızda Peugeot Partner Tepee hakkında incelemeler bulacaksınız. Aracın yakıt tüketimi, bagaj hacmi, güvenlik donanımları gibi teknik verilerinden bilgiler paylaştık. İncelememizin detayına inelim.
Peugeot Partner Tepee hakkında incelememize aracın güvenlik donanımlarından bahsederek başlayalım. Otomobilde fren sistemleri ön plana alınmış. Otomobilde ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi), EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtım Sistemi), EBA (Acil Fren Yardım Sistemi) yer almaktadır. Aracın pasif güvenlik önlemleri arasında bu özellikler yer almaktadır. Aracın ani fren yaptığı anda sürücünün kontrolü sağlaması için saymış olduğumuz güvenlik önlemleri devreye girer.
Otomobilde ayrıca ESP (Elektronik Denge Programı), ASR (Kaymayı Önleyici Anti-Patinaj Sistemi) ve Hill-Holder (Yokuşta Kalkış Desteği) bulunmaktadır. Bu sistemlerin amacı aracın hareket halinde iken devreye girerek aracın dengede kalmasını sağlar. Aktif güvenlik önlemleri olarak adlandırılan bu sistemler sayesinde aracın denge pozisyonunda kalması amaçlanmıştır.
Peugeot Partner Tepee turbo dizel motoru olan, sıralı 4 silindire sahip 1.6 Hdi motorunu inceledik. Motorun hacmen sağladığı yakıt alanı 1.6 litredir. 1.6 Hdi motordan 115 Hp'ye kadar güç alabilmek mümkün. Ayrıca 240 Nm'lik bir tork da aracınıza katkı olarak geri dönecektir.
Peugeot Partner Tepee otomatik şanzıman kullanmamaktadır. Araçta düz vites kullanılmaktadır. Aracın şanzımanı manuel 5 ileri şanzımandır. Şanzımanın sağladığı konforu pekiştirmek için kremayer tipi, elektrohidrolik değişken destekli direskiyon kullanılmıştır.
Peugeot Partner Tepee lastik ebatı olarak 205/ 65 R15'i kullanmaktadır. Alaşımlı jantlar için 215/ 55 R16 seçilebilir.
Ayrıca Peugeot Partner önde hava soğutmalı disk fren kullanmaktadır. Arkada yalnızca disk fren tercih edilmiştir.

Arabanın ön süspansiyonunda;
-Mc Pherson tipi bağımsız tekerlekli dingil, üçgen alt kollar, hidrolik tip teleskopik amortisörler, helezon yaylar ve viraj denge çubuğu kullanılmıştır.

Arka süspansiyonda;
-Bağımsız tekerlekli dingil, yan esnek traven hidrolik tip teleskopik amortisörler, helezon yaylar ve viraj denge çubuğu kullanılmıştır.

Peugeot Partner Tepee yakıt deposu 60 litredir. Ayrıca Peugeot Partner yakıt tüketimi:
-Şehir İçi Yakıt (lt/ 100km): 6.3
-Şehir Dışı Yakıt (lt/ 100km): 5.1
-Karma Yakıt (lt/ 100km): 5.5
Peugeot Partner Tepee CO2 emisyonu ise 144 g/ km'dir.

Derlemedir...

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀