Arama

Boncuk Resimleri - Tek Mesaj #1

Avatarı yok
insomnia42
Yasaklı
21 Haziran 2016       Mesaj #1
Avatarı yok
Yasaklı

Boncuk Resimleri


MsXLabs.org

Ad:  boncuk.jpg
Gösterim: 1013
Boyut:  82.2 KB
Sözlükte boncuk, cam, taş, sedef, inci, fildişi, metal, plastik gibi maddelerden yapılan, genelde ip ya da tel geçmesi için ortası delik, çoğu yuvarlak ve renkli süs tanesi olarak gecer.
Boncuk gerdanlık, bilezik, nazar boncuğu (mavi boncuk), tespih yapımında da kullanılımaktadır.

Eski Mısırlılar'ın çok güzel boncuk yaptığını,bundan 6000 yıl önce ,boncuk atölyelerinde renkli taş ve boncuklara çiçek ve meyve motifleri işlediklerini arkeolojik çalışmalardan öğreniyoruz.Mumyalarını güzel ve renkli cam boncuklarla süsledikleri arkelojik çalışmalarda bulunmuştur.
Milatta önce 1100 'de Ege 'de ,özellikle fildişi ve altını işleyen ustalar yetişti.Girit'te kehribar ve fildişinden yivli boncuklar yapılıyordu.
Avrupa'da 1.Elizabeth dönemimde İngiltere'de bir sanat olarak gelişti.Bu dönemde neredeyse tüm elbiselere boncuk işi işlemeler yapılıyordu.
Afrika'da çoğu kabile renkli boncuklarından birbirinden ayrılır ve tanınır.
Dünyanın birçok yerinde ve inanışta boncuk bir dua ve büyü aracı olarak kullanılır.Duaların ve büyülerin sayısını karıştırmamak için kullanılır.Müslümanlar ,Hristiyanlar,Budistler ve Hindular dularının sayısını şaşırmamak amaçlı çeşitli boy ve sayıda boncuğun bir araya getirildiği tesbih kullanrlar.

Ve gelelim en ünlü boncuk inanışına ,tabi ki nazar boncuğu.Onu anmadan boncuk konusu eksik kalır .Nazar değmesi inancı gözlerle ve bakmakla ilişkilendirilmiş tarih boyunca. Kökeni Sümerler’e, Babiller’e ve Eski Mısır’a uzanan nazar değmesi inanışına göre, insanın taşıdığı olumsuz düşünceler, fikrin dışarıya açılmış biçimi olan gözlerden dışarı çıkar. Bu da, bakışlarla olur. Buna, vurucu güç adı verilir. Vurucu gücü önlemek ve ondan korunmanın yolu ise, “göze gözle karşı gelmek” olmuş.Biz Türklerde de nazar inancı oldukça yaygındır. Bizdeki nazar inancının başlangıcı Orta Asya’ya Şamanizm dönemine uzanır. Geçmişte kötü bakışın, negatif enerjinin insanlara felaket getireceği düşünülmüş ve halen günümüzde de nazara inanan insanlar mevcuttur. Türkler, kötü bakışın önüne geçmek için pek çok nesne kullanmışlardır. At nalı, yumurta kabuğu, sarımsak, kuru diken, bez bebek, akik taşı, çocuk ayakkabısı, kaplumbağa kabuğu, kurt dişi, mercan, çörekotu, deniz kabukları, çakıl taşı, hurma çekirdeği ve son olarak irili ufaklı mavi nazar boncukları.Ülkemizdeki nazar değmesine karşı en sık kullanılan nesne nazar boncuğudur.


Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:
  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmemelidir.
  • Deviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 21 Haziran 2016 19:26 Sebep: Sayfa düzeni ,konuya moderatör ekleri ve foruma uygun resim eki.