Arama


ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
29 Haziran 2016       Mesaj #7
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Beyler dun aksam boyle bir sorunla karsilastim.Sabah baya bi csgo felan oynadim hicbisi olmadi pcyi kapadim felan aksam yine 9 da actim oynarken 1-2 saat sonra bf3 de ekrana tank sahnesinde beyaz renk geldi monitor dondu pc kilitlendi hic bisi yapamadim.Sonra resetleyip acinca bu sefer turuncu bi renk cikti ekrana oyle dondu.Bi kac kere daha turuncu beyaz daha verdi resetleyince.Sonra kendi kendine pc kapanmaya basladi.3-4 defa acildi kapandi sonra acilirken mavi ekran windows kurtarmami ne cikti oradan pcyi sifirladim.Acildiginda bisi yoktu 10 dakka bisi olmadi ekran karti yazilimini yuklerken tekrar. Siyah ekran oldu dondu sonra kendi kendinr kapandi acildiginda yine pcyi sifirlayin felan cikti.Ekran kartini daha yeni almistim umarim ondan degildir.Sizce sorun ne psudan ses felan cok az geliyor neden kendi kendine kapaniyor.

Bu soruna birden fazla parça neden olabilir. Sırasıyla;
- Bilgisayarınızın içini güzelce temizleyin ve işlemcinin termal macununu yenileyin. Yani ısınma problemi olmadığından emin olalım. Bu işlemi daha önce yapmadıysanız profesyonel birinden yardım alın.
- Ekran kartını kontrol edin. Ekran kartı üzerinde fan varsa, kirlenmeye bağlı olarak hiç çalışmıor olabilir ya da yavaş çalışıyor olabilir. Bu durumda da profesyonel yardım alın.
- Ram'leri kontrol edin. Birden fazla ram varsa, sırasıyla birini çıkarın diğeri kalsın eğer sorun devam ediyorsa takılı olanı çıkarın ve önceki çıkarmış olduğunuz ram'i takın. Sorun hala devam ediyorsa ram ile ilgili bir problem yok demektir. Cihazınızda tel bir ram varsa eğer ram slotunu değiştirerek deneyin.
- HDD (Harddisk) problem olabilir. Yukardaki anlattıklarımı yaptığınız halde sorun devam ediyorsa büyük ihtimalle HDD arızası vardır. Yeni / Farklı bir HDD ile sorunuz çözülmüş olacaktır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ