Arama

Nur Viral - Tek Mesaj #1

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
23 Temmuz 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Nur hanım 2.jpg
Gösterim: 6127
Boyut:  41.2 KB

Nur Viral

, özel radyoların açılmasıyla birlikte yayın hayatına başlayan Viral, farklı radyo kanallarında sunuculuk ve yayın yönetmenliği görevlerini üstlenmiştir. Türkiye'nin ilk sağlık programı sunucusu olan Viral, Tatlıses TV ile başladığı Sağlık programları serüvenine uzun yıllar muhtelif kanallarda devam etmiştir. Nur Viral, 5 yıl boyunca, HAYAT AĞACI isimli kadın kuşağı programını Tatlıses TV ve ortak yayın yapan 40 yerel televizyon aracılığı ile izleyiciye ulaştırmıştır. Ünlü sunucu sırasıyla Kanal 7, TNT, Samanyolu TV, Show TV, Türkmax Gurme ve BEYAZ TV olmak üzere pek çok farklı kanalda yemek ve sağlık programları yapmıştır. Yemek yapmayı ve dünya mutfakları hakkında bilgi edinmeyi çok seven Viral, aynı zamanda bir Türk Sanat Müziği aşığıdır. Güzel sunucu halen hafta içi her gün 11:00’da BEYAZ TV ekranında yayınlanan HAYATTA HER ŞEY VAR isimli kadın kuşağı programının sunuculuğunu yapmaktadır.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Hayatta Her Şey Var isimli programın sunuculuğunu üstlenen Nur Viral 1993 yılında yerel bir kanalda müzik programı sunarak yayın hayatına adım atmıştır. Kastamonu TV’de, Edirne’den Kars’a kadar 40 yerel kanala canlı yayın yapmıştır. Kanal 7, TNT, Samanyolu TV, Show TV, Türkmax Gurme gibi bir çok kanalda görev almıştır. İlköğretim, lise ve yüksek öğrenimimi İstanbul’da tamamlamıştır. Nur Viral İstanbul doğumludur.

İlköğretim, lise ve yüksek öğrenimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra Üsküdar Musiki ve Kadıköy Anadolu Musiki cemiyetlerinde ders aldım. Cemiyetlerin konserlerinde de sunuculuk yaptım. Diksiyon ve spikerlik eğitimimi tamamlayıp radyo program ve sunucusu oldum. Uzun yıllar ‘5. Mevsim’ adıyla Türk Sanat Müziği programı sundum. Ardından, radyoda haber spikerliği yaptım. Ayrıca ‘Bizim Doktorlar’ adı altında sağlık programı sundum. Halen 40 yerel kanalda ‘Hayat Ağacı’ isimli kadın magazin programını sunuyorum.

Ad:  Nur hanım.jpg
Gösterim: 7862
Boyut:  19.7 KB
Evet, büyük şehirlerde fazla tanınmıyorum ama en ücra köydeki Anadolu insanı bile beni çok iyi tanır. Ne de olsa her sabah onların ekranındayım. Ben Anadolu’nun sesiyim. Bazen seyircilerimiz Seda Sayan’a ulaşamadıklarını söyleyip programa telefon açarak yardım isterler. Kiminin evinde yemeğini koyacak buzdolabı yok, kiminin çocuğunu yatıracak yatağı... Kimi bebeğine mama alamıyor... Hatta çok ilginç; bir defasında “Köyde düğünümüz var, kızımı evlendireceğim, üzerindeki kıyafeti bana yollar mısın?” diyen bile çıktı. Hepsine elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Kastamonu’dan, elinde bir tomar kağıtla stüdyoya gelen bir Raşit Dedemiz vardı. Raşit Dede 70’in üzerinde, okuma yazması yok ama gençliğinden beri şiir yazmış. Daha doğrusu o söylemiş, okuma yazma bilenler kaleme almış. Raşit Dedemiz’in tek hayali şiir kitabı çıkarmakmış. Bana inanmış, Kastamonu’dan otobüse atlayıp bir sabah İstanbul’daki stüdyomuza gelmişti. Canlı yayına aldım onu, önce şiir okudu, ardından bir türkü söyledi. Ona bir şiir kitabı çıkardık, adını da ‘Hayat Ağacı’ doyduk. Köylünün dalga geçtiği Raşit Amca birdenbire köyün fenomeni oldu. Anadolu izleyicisinin de bende emeği çoktur. “İstanbul’da her gıda bozuk” diye tarladan topladıkları meyve ve sebzeleri, elleriyle yaptıkları reçel ve kışlık erzağı bana yollarlar. Bir keresinde kocaman bir koli geldi. İçini bir açtık ki yeni kesilmiş bir koyun!.. Buz içinde özenle paketlenmiş, taze et yemem için bana gönderilmiş. İlk zamanlar çok şaşırmıştım, sonra alıştım. Anadolu insanı böyle: Bir defa benimsesin, bir daha asla vazgeçmez. Keşke elim her yere yetişebilse. O yaptıkları oyaları, patikleri, dantelleri görseniz... Anadolu kadını sürekli üretiyor. Ürettiğini de ailelerine katkı sağlamak için satmaya çalışıyor. Bir gün inşallah Anadolu’da sadece kadınların çalıştığı el işi atölyeleri kuracağım.

Derleme...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
🌘 🚀