Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
29 Temmuz 2016       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM

Hesap makinesi

Ad:  Önemli İcatlar - Hesap Makinesi4.jpg
Gösterim: 2114
Boyut:  43.3 KB

toplama, çıkarma, çarpma, bölme gibi basit, kimi kez trigonometrik fonksiyonlar gibi karmaşık hesaplar yapmaya elverişli bilişim makinesi.

Bellekti hesap makinesi, birçok aritmetik ya da mantıksal işlem gerektiren önemli hesaplar yapmaya elverişli bilgi işleme makinesi. (Bellekli bir hesap makinesinde, belleğe aktarma, hesaplama, kumanda etme, veri giriş ve sonuç çıkış işlevleri gören az ya da çok gelişmiş organlar vardır.)
Büro hesap makinesi, bir çok bellek kütüğü, bir sonuç görüntüleme ya da yazma sistemi taşıyan, çok sayıda işlemi yürütebilen, özerk, kullanıcı açısından doğrudan erişimli orta boy hesap makinesi.
Cep hesap makinesi, bir veri giriş klavyesi, işlev ve komut tuşları, bir görüntüleme kütüğü taşıyan, temel aritmetik işlemlerini yapabilen ve ileri ölçüde tümleşik bir elektronik teknolojisi kullanan çok küçük boyutlu hesap makinesi. (Kimi cep hesap makineleri, trigonometrik, üslü vb. fonksiyonların hesabı gibi daha geniş işlevler görebilir ve veri ya da program kayıt bellekleri taşıyabilir.)

Kaynak: Büyük Larousse
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM