Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ağustos 2016       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Günümüzde yoğun olarak kullanılan internetin ne kadar çok olumlu yönü varsa, bir o kadar da olumsuz yönü var.

Klavyeyi eline alan fikri olsa da , olmasa da her konu hakkında birşeyler yazıyor. Yapmayın.. Kimsenin vebaline girmeyin.

Bir çok genel cerrahi uzmanının (ki bunlar proktoloji konusunda tecrübeli doktorlar) çalıştığı bir tedavi merkezinde webmaster olarak görev yapıyorum. Sizlere sülükle basur tedavisinin olup, olmayacağını detaylı bir şekilde yazacağım.

Öncelikle basur nedir onu öğrenelim.

Basur %95 kabızlık ve ıkınma ile birlikte meydana gelir. Kabızlık sorunu olan kişinin dışkılama esnasında ıkınması doğrultusunda anüste meydana gelen basınç orada ki toplardamarların dokusuna hasar verdiğinden genişleme meydana gelir. Basur için diş çürümesi örnek verilebilir. Nasıl ki çürük bir diş herhangi bir ilaçla veya bitkisel karışımlarla düzelmiyor tek çare çektirmek oluyorsa, aynı şey basur için de geçerlidir.

Kabızlık, ıkınma, fazla kilo, kronik öksürük veya sürekli ağır kaldırma gibi problemlerden dolayı meydana gelebilen basur gerekli önlem ve tedbir alınmadığında ilerleme göstermektedir.

Üst kısımlarda bir arkadaşımız tedavi olduğumda tekrarlayacağını bildiğimden olmadım demiş. Eğer siz kabız olmaz , tuvalette ıkınmaz, dışkılamayı 1 dakika kadar kısa bir sürede gerçekleştirip çıkarsanız hiç bir sorun olmaz. Hastalık tekrarlamaz..

Ama siz sürekli ıkınır, tuvalete cep telefonu, tablet, gazete veya kitap götürürseniz çok fazla zaman geçirmenize olanak tanıyabilir ve o bölgeye uygulanan basıncı artırabilirsiniz.. Dolayısıyla böylece tekrarlar...

Gelelim asıl konumuza;

Sülük kan emici bir hayvandır. Nereye yapıştırırsanız yapıştırın orada ki kanı emecektir. Dolayısıyla basur memesinin içinde ki kanı da emecektir. Fakat bu memeye kan taşıyan damarlara herhangi bir şey yapamaz ve bir kaç gündür içinde memenin içi tekrar kan ile dolacaktır. Sülük emdikçe tekrar yeniden dolacaktır. Dolayısıyla tedavide ki amaç bu damarlara müdahale edilmesidir. Sülüğün bu kan getiren damarları tedavi etme üstünlüğü yoktur.

Basur maalesef ilaç, krem veya bitkisel karışımlarla iyileşecek bir hastalık değildir. Ameliyatlı veya ameliyatsız cerrahi yöntemlerle tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır.

Basur hakkında gerekli bir çok açıklamayı yaptığımı düşünüyorum. Gereksiz yere para kaybetmeyin. Basur Nedenleri, Tanısı ve Tedavisi - Medical Art sitesinden basurla ilgili bir çok konuya ulaşabilirsiniz.
Son düzenleyen Jumong; 8 Ağustos 2016 14:04