Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
18 Ağustos 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM

Cinsel yaşamı olan kadınlar

Ad:  k.jpg
Gösterim: 42212
Boyut:  10.4 KB

Adet geciktirmek ya da daha az sayıda adet görmek isteyen kadınlar eğer oral kontraseptif (Doğum kontrol hapı) kullanabiliyorlarsa 21 tabletten sonra ara vermeden ikinci kutuya başlayarak adetten sakınmış olurlar. Ancak doğum kontrol haplarının sık görülen bir yan etkisi; lekelenme kanamalarıdır. Lekelenme kanamaları hac ziyareti yapanlarda kabul edilebilir bir yan etki olmayabilir. Bu yan etkinin ilaca yeni başlayanlarda daha sık görüldüğü bilinmekle beraber kimlerde gerçekleşeceği öngörülememektedir.(Doğum kontrol hapları gebelikten korunma, adet düzensizliği, yumurtalık kistleri, hormon eksikliği gibi birçok tıbbi nedenlerle kullanılır. Doktor kontrolü ile)

Cinsel yaşamı olmayan (bakire) kadınlar


K Vitamini ve k vitamini içeren besinler. En çok karaciğer, peynir,brokoli, marul, lahana, ıspanak, gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler K vitamininden zengindir. Kuşkonmaz, buğday, yulaf, taze yeşil bezelye de iyi birer K vitamini kaynağıdır.
En zengin yeşil çay ( 100 gr.da 700 mikrogr. ) iken siyah çayda 0 dır. Çiçek yağı, patates, ekmek gibi besinlerde yok denebilecek kadar azdır.

BAKINIZ Vitaminler - K Vitamini (Fillokinon)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM