Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
18 Ağustos 2016       Mesaj #10
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba

öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorm
Bende bir kaç gün önce tahlil yaptım CRP oranım 68 çıktı oran çok yüksek bundan dolayı çok sık soğuk algınlığına yakalandığımı düşünüyorum konu ile ilgili olarak yardımlarınızı rica ediyorum.


Kandaki iltihaplanma ve enfeksiyon oranları CRP testi sayesinde ölçülür. Yapılan testler sonucunda CRP’nin yüksek çıkması, kanda mikrop oranının fazla olduğu anlamına gelir. Kandaki iltihaplanma ve enfeksiyon bir çok nedenden kaynaklanabilmektedir. CRP değerinin yüksek çıkması halinde öncelikle kanda iltihaplanmanın neden kaynaklandığı araştırılır ve nedene bağlı olarak tedavi sürecine başlanır.
Kanda iltihaplanma oranının yüksek olması, bağışıklık sistemiyle yani dolaylı olarak enfeksiyonel hastalıklarla ilgilidir. Enfeksiyonel rahatsızlıklar sonucunda iltihap kana karışabilir ve CRP’nin yüksek çıkmasına neden olabilir. Kandaki iltihaplanmanın çok yüksek seviyelerde olması, hayati bir tehlike arz ettiğinden erken müdahale gerektirir.

CRP Değerinin Yüksek Olmasının Nedenleri
Enfeksiyon Kaynaklı
Enfeksiyon, vücudun herhangi bir bölgesinde oluşabilmektedir. Herhangi bir bölgede çoğalan parazit ve bakteriler, bu bölgede türeyerek çoğalırlar. Bunun sonucu olarak kişide enfeksiyon rahatsızlığı görülür. Ancak vücutta türeyen ve oluşan her bakteri zararlı değildir. Enfeksiyonun oluşabilmesi için çoğalan organizmaların zararlı olması gerekir.
Bağışıklık sistemi savunma mekanizması sayesinde enfeksiyonlarla mücadele eder. Bunun sonucu olarak ise iltihaplanma oluşabilir.

Akciğer Rahatsızlıkları

Akciğer iltihaplanması durumunda zatürre gibi solunum hastalıkları oluşabilmektedir. Zatürreden kaynaklı kanda iltihaplanmaya sık rastlanır. CRP’nin yüksek çıkması tek başına zatürre hastalığını işaret etmese de beraberinde getirdiği yüksek ateş, öksürük, halsizlik ve baş ağrısı gibi belirtiler akciğer iltihaplanmasının habercisidir.

Romatizmal Ateş
Romatizmal ateş hastalığı çocuklarda daha fazla görülür. Bu rahatsızlığın asıl sebebi boğaz enfeksiyonudur diyebiliriz. Boğaz enfeksiyonu tedavi edilmediği durumda romatizmal ateş hastalığı ortaya çıkar. Eklem bölgelerin ağrı, kızarıklık ve şişlik gibi belirtileri vardır. Romatizmal ateş rahatsızlığında genelde antibiyotiklerle tedavi yöntemi uygulanır.

CRP’nin yüksek çıkmasının bir çok nedeni vardır. Değerlerdeki yükseklik özellikle akciğer hastalıkları, bağ doku hastalıkları ve tüberküloz gibi ciddi sorunların habercisi olabileceğinden, ihmal edilmemeli ve doktora başvurulmalıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM