Arama

Taha Akgül - Tek Mesaj #2

Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
21 Ağustos 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  taha-akgul.jpg
Gösterim: 693
Boyut:  43.8 KB

TAHA AKGÜL


MsXLabs.org

22 Kasım 1990 tarihinde Sivas Yıldızeli’nde doğdu. 2004 yılında Sivas Güreş Eğitim Merkezinde güreş hayatına başladı. Burada 6 yıl güreş eğitimi aldı. 2008 yılında İzmir 9 Eylül Üniversitesi Türkçe bölümünü kazanarak İzmir’e gitti. İzmir’de Avrupa şampiyonu ve güreş milli takım antrenörü Remzi Musoğlu ile tanıştı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi adına güreşmeye başladı. 2009 yılında Gençlerde Türkiye üçüncüsü oldu. Türk Milli Güreş Takımı antrenörlerinin dikkatini çekti. 2009 yılından itibaren milli takıma çağrıldı.

Milli sporcumuz 2016 Rio Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmektedir. Serbest Güreş dalında mücadele etmektedir. Taha Akgül daha önce 2012 yılında 40. kez düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda altın madalya kazanmıştır. Sonrasında ise Mart 2012'de Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 120 kg serbest kategoride altın madalya kazanmıştır.

2016 Rio Olimpiyatları’nda milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye’ye ilk altın madalyasını kazandırdı. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena’da yapılan erkekler serbest stil güreş 125 kilo finalinde, son iki yılın dünya şampiyonu Taha Akgül ile son olimpiyat üçüncüsü İranlı Komeil Nemat Ghasemi karşılaştı. Finalde Ghasemi’yi 3-1 yenen Taha Akgül, kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını elde etti. Rio 2016’da ilk altın madalyasını kazanan Türkiye, güreşte 5, toplamda da 8 madalyaya ulaştı.

Karşılaşmanın ardından galibiyetini mindere gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile kutlayan Taha Akgül, Türk bayrağıyla zafer turu attı. Milli sporcu ardından tribündeki anne ve babasının yanına giderek sevincini paylaştı.

Taha Akgül, "Bu altın madalyayı Van, Elazığ ve Gaziantep'teki patlamalarda hayatını kaybeden şehitlerimize, 15 Temmuz'da tankların, mermilerin önüne kendilerini atan vatandaşlarımıza adıyorum" dedi.

İlk turu maç yapmadan geçen Taha, ikinci turda Moğol Chuluunbat Jargalsaikhan, çeyrek finalde Belaruslu İbrahim Saidau karşısında sayı üstünlüğüyle galip gelmiş, yarı finalde de Ermeni Levan Berianidze’yi 3-1 yenerek finale kalmıştı. Erkekler serbest stil 125 kiloda bronz madalyalar ise Belaruslu İbrahim Saidau ve Gürcü Geno Petriashvili’nin oldu.

Taha Akgül’ün madalya mücadelesini, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ve birçok milli sporcu da izledi.

Derlemedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.