Arama


perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
24 Ağustos 2016       Mesaj #8
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Renklerine göre sınıflandırabiliriz.Siyah,kızıl,esmer,buğday tenli,kumral,sarışın diye .Ekvator kuşağında yaşayanlar genelde siyah renklilerdir. Sarışın olanlar ise çoğunlukla kuzey kutbuna yakın olan bölgelerde görmek mümkündür.Buğday tenliler ise genelde Türkiye’nin üzerinde bulunduğu hatta bulunmaktadırlar.

Irklarına göre sınıflandıra biliriz.Arap,Fars,Türk,Kürt,Fransız,Alman,İngiliz,Yahudi gibi ırklara ayıra biliriz.Her ırkın kendine has dili,kültürü ve geleneği vardır.Bazı kültürler bir birlerine çok yakın olmasına rağmen farklılıklar arzederler.Cumhuriyet döneminde tek tip kıyafet uygulaması başlayıncaya kadar kıyafet konusunda da farklılıklar gösteriyorlardı.Aynı şekilde bir birine çok yakın olmasına rağmen Avrupa ülkelerindeki kültürlerde farklılık gösterir.

Allah,Müslümanların temel kitabı olan Kuran’da insanları kabile,şube ve kavimlere ayırarak yarattığını söylüyor.Hiç bir kavmin diğer kavimden üstün olmadığını,asıl üstünlüğün takva ile olduğunu söylüyor.

Allah,insanları ;inananlar ve inanmayanlar diye iki gurupta toplar.İnanmayanları;kafirler,müşrikler ve münafıklar diye üç guruba ayırır.

İyi insan-kötü insan olarak baktığımızda bilim adamı ile hırsız arasında bir fark oluşur.İyilik ve kötülüğü de inanç değerlerine göre belirleriz.

Ve dipnot olarak;
Einstein der ki: "Aptallara göre insanlar ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8+ kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece ikiye ayrılırlar: iyi insanlar ve kötü insanlar."