Arama


serhat_11 - avatarı
serhat_11
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016       Mesaj #213
serhat_11 - avatarı
Kayıtlı Üye
5ee
GTA 6'nın ne zaman çıkacağı sıkı takipçilerinin en çok merak ettiği konuların arasına girdi bile.
GTA 6'nın çıkış zamanını tahmin etmek en zor şeylerden bir tanesi. Zira Rockstar Games hem oyunlarının konsol ve PC çıkış tarihleri arasına oldukça uzun bir vakit koyuyor, hem de oyunları çok defa erteliyor. Bu nedenle yapacağımız tahminlerin +/-1 sene hatta daha fazla oynaması çok muhtemel görünüyor.

GTA 6'dan önceki temel Grand Theft Auto oyunlarının çıkış tarihlerine göz attığımızda şöyle bir durum ortaya çıkıyor:

-GTA: 1997
-GTA2: 1999
-GTA3: 2001
-GTA 3 Vice City: 2002
-GTA San Andreas: 2004
-GTA 4: 2008
-GTA 5: 2013

GTA serisi ilk başlarda GTA 3 ile aynı oyun motorunu kullanan Vice City'nin 1 yıllık farkı haricinde 2 senede bir çıkıyormuş. Fakat San Andreas sonrasında bu fark önce 4 yıla, GTA 5 ile 5 yıla çıkmıştı.

Tabii ki serinin her sürümünde oyunun çok daha detaylı ve geniş bir hale gelmesi nedeniyle yapım sürelerinin uzadığı aşikar. Ayrıca gelişen teknik ve donanım altyapısı firmaların hazırlık sürecini zorlaştırıyor ve geçmişe göre daha fazla konsolun piyasada olması da optimizasyon süreçleri sebebiyle oyunun çıkışını geciktiriyor.

Bir sonraki GTA oyununun GTA 5'te olduğu gibi 5 seneden aşağı çıkmayacağını elimizdeki verilere bakarak söyleyebiliriz. Bu konudaki görüşler ara bir Vice City benzeri sürüm çıkmadıkça aradaki farkın 6 sene civarında olacağı yönünde. Dolayısıyla GTA 6'nın 2019-2020 senelerinde bizlerle birlikte olması çok muhtemel.

Elbette Rockstar'ın GTA 5 satışlarının durumuna göre bu süre biraz daha ileri ve geriye doğru gidebilir. Satışı devam eden ve kar getiren bir oyunun bir an önce eski bir oyun haline gelmesini pek isteyeceklerini düşünmüyorum. Anlaşılan o ki oldukça bir süre daha GTA 6'yı beklememiz ve bu esnada GTA 5 oynamaya devam etmemiz gerekecek.

Peki mapı nasıl görünecek ?
gta vi  all cities map idea by saifbeatsart d9oijzu

GTA 6 Haritası Dudak Uçuklatıyor!
2013'te satışa sunulan ve devasa haritasıyla oyunculara eşsiz bir açık dünya deneyimi sunan GTA 5'in devam oyunu GTA 6'nın haritası dudak uçuklatıyor.

2013 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulan GTA 5, devasa haritasıyla açık dünya oyunlarına yeni bir boyut kazandırmıştı.

Oyunculara eşsiz bir açık dünya deneyimi sunan Rockstar bir sonraki GTA oyunuyla limitleri sonuna kadar zorlamayı hedefliyor.

GTA serisinin yeni oyunu GTA 6 hakkında ortaya çıkan son söylemlere göre, oyunun haritası bütün Amerika'yı kapsayacak kadar büyük olacakmış. Bu haritada bazı şehirler oyuna birebir aktarılırken, bazılarında ise kısmı alanlar birebir aktarılarak, burada geçen görevleri yapmamız sağlanacakmış.

Aynı serinin diğer oyunlarında olduğu gibi GTA 6'da da şehir isimleri GTA dünyasına özel olacak. (Los Santos, Vice City, Liberty City vs.)
Olması Gereken Şeylerin Adını İyilik Yapmak KoymuşIar.