Arama


serhat_11 - avatarı
serhat_11
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016       Mesaj #216
serhat_11 - avatarı
Kayıtlı Üye
Resident Evil 7nin Hikaye Detaylar Ortaya yOkt
Hiç şüphesiz ki Resident Evil 7 çoğu Resident Evil hayranı tarafından pek de sevilmiş gibi görünmüyor. Bunun en büyük iki nedeninden birisi, FPS kamera açısı. Diğer neden ise serinin sembolikleşmiş karakterlerinin yeni oyunda olmayacak olması Ancak yine de Capcom oyuncuların ilgisini çekmeye çalışıyor. Bunu da yavaşça attığı adımlar eşliğinde yapıyor. Bu bağlamda, ilk olarak Resident Evil Ambassadors programı kapsamında, serinin özünde yer alan yeşil bitkilerin Resident Evil 7 ile birlikte seriye geri döneceğini öğrenmiştik. Bir diğer müjdeli haber ise, oyunda Outlast ve Amnesia oyunlarında olduğu gibi sadece kaçmayacağımızın, aynı zamanda da silah kullanabilecek oluşumuzun Masachika Kawata tarafından açıklanması olmuştu. Ancak dahası da geliyor.

Bugün Amerikan sınıflandırma kuruluşu ESRB tarafından Resident Evil 7 ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Bunlardan en önemlisi, oyunun hikayesi oldu. Bu zamana kadar her daim karanlıkta kalmış olan hikaye detayları kısmen de olsa gün yüzüne çıktı. Buna göre, oyunda yöneteceğimiz karakterimizin adı Ethan. Bu isim size tanıdık geldi mi? Yok, Heavy Rain değil. Şöyle diyelim... Resident Evil 7: Biohazard oyununun GamesCom 2016 fuarında yayınlanan videosunda, demosundan farklı olarak ismi belli olmayan kadın bir karakterin gözünden bir oynanış fragmanı izlemiştik. Bu fragmandaki kadın karakter 'Ethan' ismini telaffuz ediyordu. Böylece, farkında olmadan oyundaki ana karakterimizin adını öğrenmiş olduk. Peki hadise nedir? ESRB tarafından açığa çıkartılan hikaye detaylarına bakacak olursak, Ethan karakterinin rolünü alarak terk edilmiş bir konakta eşimizi arayacağız. Ne yazık ki hikaye detaylarıyla ilgili bundan başka bir şey yazılmış değil, ama en azından ana karakterimizin adını öğrenmiş olduk.

Resident Evil 7: Biohazard ile ilgili verilen diğer bir detay ise, Masachika Kawata tarafından da açık edildiği üzere silah kullanımıyla ilgiliydi... Oyun ile ilgili yayınlanmış olan son ekran görüntülerinde, bir kutu şarjör ile bir adet pompalı tüfek olan ekran görüntüsünü hatırlıyorsunuz, değil mi? Güzel... ESRB tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, oyunda kullanacağımız silahlar pompalı tüfeğin yanı sıra tabancalar, alev tabancaları, patlayıcılar ve zincirli testereler de olacak. Düşmanlarımız ise Resident Evil serisindeki sembolik düşmanlarımız olan mutasyona uğramış yaratıklar olacak.

Ne dersiniz? Resident Evil 7: Biohazard, uzun zamandır özlemini çektiğimiz Resident Evil oyununa yavaş yavaş dönüşüyor değil mi? Geriye serinin sembolik karakterleri ve TPS açısı kaldı. Onları da yerlerine koyduk mu, her şey tamam olacak.
Olması Gereken Şeylerin Adını İyilik Yapmak KoymuşIar.