Arama

Naşide Göktürk - Tek Mesaj #3

Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
3 Eylül 2016       Mesaj #3
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  naşide-göktürk.jpg
Gösterim: 237
Boyut:  72.0 KB

NAŞİDE GÖKTÜRK

MsXLabs.org

1 Nisan 1965 tarihinde İstanbul’da doğdu. Büyükada’da hayatının gençlik yıllarını geçirdi. Lise yıllarında edebiyata meraklı olan Göktürk, bir süre muhasebecilik yaptıktan sonra Ankara’da kendi işini kurarak kafe açtı. 1990 Yılında ilk Albümünü çıkardı. Sezen Aksuya bir şarkı söz yazdı ve sonrasında asıl patlamaları yapmaya başladı. O zamanlardan sonra artık daha popüler oldu. 1994 Yıllarının başlarında “ Yüreğim Rehin “ adlı şarkısıyla, ortalığı kasıp kavurdu. Gerçek ününe de o tarihten sonra kavuştu.

Ardından müzik sektöründe ne kadar şarkıcı var ise hepsine şarkı sözleri yazdı. Naşide Göktürk Temmuz 2015'de akciğer ve pankreas kanserine yakalandı. Hastalığın hemen tedavisine başlanarak kemoterapi görmeye başladı.Yakın bir zamanda ekranlara konuşan Naşide Göktürk durumunun iyi olduğunu dile getirmişti.Lakin Muğla'nın Bodrum ilçesinde Acıbadem Bodrum Hastanesinde tedavisi sürüyor iken 30 Ağustos 2016 tarihinde 51 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

Bir yıldır akciğer kanseri ile savaşan Göktürk'ün Bitez Gülsevim-Rüştü Kaynak Camii'nde kılınan cenaze namazına sanat dünyasından; kadim dostu Niral Ünsal, Hande Yener Mansur Ark, Erhan Yazıcıoğlu, Zeynep, Bora Gencer katıldı. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazında, Göktürk’e son görevlerini yerine getirmek isteyen sanatçılar ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Göktürk’ün cenazesi Bodrum Bitez Adliye Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Bitez mezarlığında toprağa verilmiştir. Allah Rahmet Eylesin!

Albümleri

• Yüreğim Rehin 1994
  • Kan Kırmızısı 1997
  • Kimsem Yok 2001
  • Unutmak İstiyorum 2004

Şiir Kitapları

• Sesimi Ateşe Verdim
  • Son Çaylar
  • Yüreğim Rehin
  • Mavi Mavi Sevdim Seni
  • Tül Gibi
  • Pırlanta Peri