Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Eylül 2016       Mesaj #97
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim de 2011'de aldığım Bosch KGN57A01NE model buzdolabı yeni eve taşındıktan bir süre sonra alarm vermeye başladı. Servisi aradım, 3-4 gün sonra geliriz deyince,Google'da araştırmaya başladım. Önce ayaklarını falan ayarladım ama geçmedi. En sonunda üst taraf,yani sogutucu tamamen durdu. Dondurucu tarafı çalışıyordu. Bu siteyi buldum sonra ve gidip Konya sokaktan kondansator alıp 2 adedini bir Tv tamircisinde degiştirttim. Yerine taktık ama artık dondurucu da dahil hiçbiri çalışmadı.
Pes edip servisi yeniden aradık ve bugün gelip kondansatorlerin arızalı olduğunu ve kartın tamamının değişmesi gerektiğini soyledi. Ayrıca üst tarafla dondurucu arasında izolasyonu sağlayan bir şey daha bozuk o da değişecek dedi. Çünkü dondurucunun kapağında yoğun karlanma olduğunu ve kazıdığımı soyledim. Sonuçta iki değişim icin 500 Tl istedi. Garip olan servis elemanı degistirdigimiz kondansatorlerin yeni takıldığını ve dolabın açılıp herseyinin bizim tarafımızdan elden geçirildiğini fark etmedi. Hayatımızda ilk defa yaptığımız birseyi bu kadar iyi yapmış olmak sevindirdi ama dolabın çalışmaması üzdü.
40 tl verip servisi gonderdik ve tamir istemedik. Tek umudumuz şimdi neyi eksik yaptığımızı bulup dolabı bu parayı vermeden çalıştırmak. Çünkü burada yazılanları okuyunca servisler tarafından resmen soyuldugumuzu daha iyi anladım.
Yarın kartı söküp yeniden işe koyulacağım. Sorunun aşağı yukarı diğer yazılanlarla neredeyse aynı olduğu anlaşılıyor,ancak biz nasıl çözeceğiz onu bulmaya çalışıyorum. Gerekirse fotoğrafr da ekleyebilirim. Yardımcı olur musunuz?