Arama


Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
7 Eylül 2016       Mesaj #1
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

Üç Boyutlu Karakalem Resimler


MsXLabs.org

Ad:  Üç-Boyutlu-Kara-Kalem-Resimler.jpg
Gösterim: 1090
Boyut:  46.5 KB
2 çeşit üç Boyutlu çizim vardır. Birincisi tamamen el ile çizilen ,kurşun kalemler yada diğer kalemler kullanılarak yapılan çalışmalardır. İkincisi ise üç boyut için özel üretilmiş dijital ortamda çizim yapabilen kalemlerle yapılan çalışmalardır.Aslında her iki teknikte aynı amaca hizmet etmektedir. Dijital çizimler sanatsal değerinden çok görsel ve ticari amaçlı çizimlerdir.

Eğitimli bir çizer çok başarılı kara kalem çizimler yapabilir, fakat gerçekten ustalaşmış bir çizer başarılı çizimlerin ötesine geçerek hayalleri gerçeğe dönüştürebilir. Bunun için perspektif ve üç boyutlu düşünme kabiliyetini ciddi şekilde geliştirmesi gerekir. Bunu yaptığı taktirde çizdiği figürler farklı bir boyuta çıkar.

3 Boyutlu karakalem çizimlerin insanları büyüleyen bir özelliği vardır. Yeteneği ve zekasını bir arada kullanan insanların böyle eserler sunması günümüzde görülmektedir. Karakalemin reklendirilerek 3 boyutlu olarak resmedilmesi inanılmaz resimlerin ortaya çıkmasını sağlamakta. 3 boyutlu çizimlerin renklendirilmesi ile nesneleri gerçeğinden ayırt etmek zorlaşmakta. Nesnelerin kağıt üzerinde, 3 boyuta dönüşmesi saatler sürebilmektedir. Sabır ve istikrarla bunu gerçekleştiren ressamlar günümüzde çok fazla değere sahip.

Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:

  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmemelidir.
  • Deviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.

Derlemedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.