Arama


kenan23 - avatarı
kenan23
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016       Mesaj #2
kenan23 - avatarı
Kayıtlı Üye
Paranoid kişilik bozukluğu, kişide genç yetişkinlik döneminde başlayan ve değişik koşullar altında ortaya çıkan, başkalarının davranışlarını kötü niyetli olarak yorumlayıp sürekli bir güvensizlik ve kuşkuculuk gösterme durumudur.

Yeterli bir nedene dayanmaksızın başkalarının sizi sömürdüğünden, aldattığından ya da zarar vereceğinden kuşkulanıyorsanız, örneğin size iyi niyetli yaklaşan çoğu kişinin daha sonra kötülük yapmak için şimdi böyle davrandığını düşünüyorsanız.
Dostlarınızın ya da iş arkadaşlarınızın size olan bağlılığından ya da güvenilirliğinden yersiz şüphe duyuyorsanız, yakınlarınızdaki kişilerin sizi bırakıp gideceğini, terk edeceğini ve onların güvenilmez olduğunu düşünüyorsanız.
Söylediklerinizin size karşı kullanılacağına dair yersiz şüpheleriniz varsa, kişilerle iletişim kurduğunuz sırada söylediklerinizi daha sonra size karşı bir koz olarak kullanacağını düşünüyor ve insanlarla iletişiminizi etkiliyorsa
Sıradan sözlerden ya da olaylardan aşağılandığınızı ya da size gözdağı verildiğini düşünüyorsanız, küçük konuşmalarda bile kişilerin size karşı olan davranışı ya da söylediklerini hep kötüye yorup kendinize tehdit olarak algılıyorsanız.
Sürekli kin besliyorsanız, onur kırıcı davranışları, haksızlıkları ve görmezden gelinmeyi bağışlayamıyorsanız, insanların yaptığın tek bir olumsuz şeyde bile bütün iyi şeyleri görmezden gelip ona kin besliyor ve yaptığı kötü şeyi kolay kolay unutamıyorsanız.
Başkalarının karakterinize ya da itibarınıza saldırdığı yargısına çok sık varıyorsanız,
Haksız yere partnerinizin cinsel sadakatsizliğine dair kuşkularınız oluyorsa,
en kısa zamanda bir uzmana danışmanızı öneririz.