Arama

Yavru kedi neden titrer? - Tek Mesaj #9

nötrino
Yasaklı
26 Eylül 2016       Mesaj #9
Yasaklı
Alıntı

ben yolda bir yavru kedi buldum gözleri kapanmıştı ilk basta yürüyordu felan sonra ben ona sut almaya gittim geldigimde yolun ortasinda oturmustu aldim kenara sut verdim pek icmedi sonra bi kadin geldi dediki o uşuyo ( titriyodu) bende uzerine bi kagit bide poset orttum hic hareket etmiyodu sonra birazcik etti ama hala titriyo burda veteriner yok goturemedim onune sut koydum uzerini orttum oyle biraktim ne yapmaliyim

Umarım yavrunun ciddi bir durumu yoktur ama büyük olasılıkla üşütmüş gibi görünüyor anlattıklarınıza bakılırsa. Kediciğin mutlaka Hekim tarafından muayene edilmesi gerekli. Veterinere ulaşamıyorsanız eğer tecrübelerime dayanarak benim size önerebileceklerim öncelikle yavru kediciği sıcak tutmanızdır (vücut ısısının düşmemesi için) ve gözlerinde bir iltihap ya da çapak oluşumu var ise çay suyu veya ılık suyla ıslatılmış temiz bir pamuk ile gözlerini silip akabinde göz damlası kullanmanız (her iki göze birer damla yeterli sabah akşam gözler açılana kadar bu işlem uygulanmalı. Eczanelerde satılan Exocın adlı göz damlasını alıp kullanabilirsiniz). Kediciğe süt bu aşamada vermeyin çünkü hem anne sütünün yerini tutmayacak hem de kediciğin ishal olmasına neden olacaktır. Yavrucuğun direncinin düşmemesi ve minik vücudunun sıvı dengesi için temiz bir şırınga ile ona su içirmeye çalışın (içemese bile ağzının yan bölümünden yavaş yavaş içirin). Bunun yanında yavrunun İştahı az da olsa var ise haşlanmış yağsız beyaz tavuk etini küçük parçalar halinde kediciğe yedirebilirsiniz!

Kediciğin burnunda akıntı falan varsa ve hapşırıyorsa saydığınız belirtilere de istinaden üşütmeye, soğuk algınlığına karşı oldukça etkili olan Alfoxil adlı şurubu da toz halinde sulandırmadan kediciğe içirebilirsiniz. Bu ilaç eczanelerde satılıyordur ama artık reçete ile alınabiliyor. (Ayrıca ilacın dozunu da iyi ayarlamanız gerekli. Kediciklerin kilo ve yaşına göre bu doz değişiyor çünkü fazlası yavrunun böbreklerine zarar verebilir. Benim 4 kiloluk yavru bir kedicik için kullandığım Veterinerin bana önerdiği doz, çay kaşığının çeyreği kadar idi. Bahsettiğiniz yavru kedicik daha küçük ve zayıf ise bu minvalde ilgili şurubu çay kaşığının ucu kadar sabah akşam kediciğe içirebilirsiniz)! İnşallah iyileşir yavrucuk.