Arama

Taksim Trio - Tek Mesaj #1

perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
27 Eylül 2016       Mesaj #1
perlina - avatarı
Ziyaretçi

Taksim Trio

Ad:  taksim trio.jpg
Gösterim: 583
Boyut:  50.2 KB

Enstrumantal müzik türünde Hüsnü Şenlendirici, Aytaç Doğan ve İsmail Tunçbilek tarafından 2007 'de kurulan gruptur. Grup ilk albümünü 1 Ekim 2007'de Doublemoon etiketiyle çıkarttı.
Sayısız konserde sahne tozu yutan, sayısız albümde stüdyo havası soluyan üç tutkulu müzisyen Hüsnü Şenlendirici (klarnet) ,İsmail Tunçbilek (bağlama) ve Aytaç Doğan (kanun) Taksim Trio'da kanunun, klarnetin ve bağlamanın daha önce hiç yaşamamış olduğu bir deneyimi sunuyor.

Ağırlıklı olarak kendi bestelerine yer verdikleri albümde, Türk müziğinin duayenlerinden Orhan Gencebay, Zülfü Livaneli, Şükrü Tunar'ın besteleri de dikkat çekiyor.

Aytaç Doğan


Türk müzik piyasasının en fazla kayıt yapmış müzisyenlerinden biri olan Aytaç Doğan 12 yaşında başlamış olduğu kanunda bugün en çok aranılan isimlerden birisi. Türk pop ve halk müziği solistleriyle uzun yıllar sahne alan Doğan, Mısır ve İsrail’de Mısırlı Ahmet, Ömer Hayrat, İsmail Tunçbilek ile çalışmalarda bulundu. Dubai’de Viyana Senfoni Orkestrası, Mısır’da Kahire Senfoni Orkestrası ve Hindistan’nın en güçlü seslerinden Talat Aziz ile birlikte konserler veren müzisyen, ortak projeleri Taksim Trio’da kanunu ile bağlama ve klarnet arasında bir köprü kurmasının yanı sıra sololarıyla da büyük beğeni topluyor.

Hüsnü Şenlendirici


Türk klarnet ekolünün en önemli isimlerinden biri olan Mustafa Kandıralı tarafından kendisinin varisi ilan edilen Hüsnü Şenlendirici yorumculuk ve teknik alandaki ustalığını katıldığı tüm projelerde gösteriyor. (Popüler) Türk müzik tarihinin en önemli isimleriyle çalışmış olan, müzisyen jazz’dan geleneksel roman müziğine uzanan bir repertuvarda çalışmalarını sürdürüyor. 5 yaşında başladığı klarnette 13’ünde profesyonel olan Şenlendirici, Okay Temiz'in “Magnetic Band” ekibi ile yurtiçinde ve yurtdışında yüzlerce festivalde yer aldı. İlerleyen yıllarda Laço Tayfa grubunu kuran müzisyen “Bergama Gaydası” ve “Hicaz Dolap” albümleriyle geniş kitlelere ulaştı. Brooklyn Funk Essentials ve Laço Tayfa ortaklığından doğan “In the Buzbag” ekibe dünya çapında bir bilinirlik kazandırdı. Müzikal kariyerini Laço Tayfadan bağımsız olarak sürdüren ve tüm albümleri Doublemoon tarafından yayınlanan Şenlendirici 2005 yılında Hüsn-ü Klarnet albümü ile müzik listelerinde 3 ay boyunca bir numara olmasının yanı sıra 2007 yılında 150.000 üzeri satış başarısı nedeni ile albüm Mü-yap (Bağlantılı Hak Sahibi Yapımcıları Meslek Birliği) tarafından altın plak ödülüne layık görüldü.

İsmail Tunçbilek


Taksim Trio’da bağlamasıyla neredeyse tüm alt yapıları oluşturan İsmail Tunçbilek enstrümanında dünyanın sayılı isimlerinden biri. Bağlamaya getirmiş olduğu özgün yorumun yanı sıra teknik bağlamdaki üstünlüğü Tunçbileği grubun vazgeçilmez bir parçası kılıyor. Estrümanına karşı olan yaklaşımı bir flemenco gitarcısının kullandığı teknikleri andıran Tunçbilek ton konusunda yapmış olduğu değişikliklerle de dünyadaki sayılı bağlamacılar arasında görülüyor. Mısır ve İsrail’de çalışmalarda bulunan Tunçbilek Mısırlı Ahmet, Ömer Hayrat, Zuhar Fresko ortak projelere imza attı. Ortadoğu’da geçirdiği dönemin ardından İspanya’ya giden müzisyen burada Paco de Lucia, Carlos Benevent, George Pardo gibi ustalarla çalıştı.

Albümleri :
  • Taksim Trio
  • Taksim Trio 2
  • Ahi
Derlemedir
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 13 Ağustos 2017 12:41