Arama

Hakan Çalhanoğlu - Tek Mesaj #2

Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
29 Eylül 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Hakan-Çalhanoğlu.JPG
Gösterim: 327
Boyut:  44.0 KB

HAKAN ÇALHANOĞLU

, 8 Şubat 1994 tarihinde Mannheim, Almanya’da doğmuştur. Aslen Bayburtludur. Babası Hüseyin Çalhanoğlu, annesi Naime Çalhanoğlu’dur. Muhammed Çalhanoğlu adında bir kardeşi vardır. Hakan Çalhanoğlu aslen Bayburt Konursu beldesi kütüğüne kayıtlıdır. Günümüzün en yetenekli genç oyuncularından Hakan Çalhanoğlu Frikik' ten attığı goller ile dünyanın en etkili duran top kullanan oyunculardan birisidir. Hakan Çalhanoğlu Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen ve Türkiye Millî Takımı forması giymektedir.

Waldhof Mannheim altyapısında futbola başladı. 2009 yılında Karlsruher takımına geçti. Hakan Çalhanoğlu, 2011 yılında 17 yaşında iken Karlsruher A takımıyla antrenmanlara çıkmaya başladı. İlk defa 2011 yılının Kasım ayında bir hazırlık maçında A takımıyla birlikte sahaya çıktı. 5 Şubat 2012 tarihinde ilk resmi maçında oynadı.

14 Ağustos 2012 tarihinde Hamburg takımına transfer oldu ancak eski takımında kiralık olarak görev yapmaya devam etti. 2013-14’te ise Hamburg formasıyla yıldızı parlayan Hakan Çalhanoğlu 4 Temmuz 2014 tarihinde, Bayer Leverkusen’e 14,5 milyon euro bonservis bedeli ile tranfer olarak 5 yıllık sözleşme imzaladı. Frikik golleriyle birçok büyük kulübün dikkatini çeken Hakan Çalhanoğlu, Bild gazetesine göre Bundesliga tarihinin en iyi 10 frikik atan oyuncusundan biri olarak gösterilmiştir.

Leverkusen formasıyla harikalar yaratan ve başta Manchester United olmak üzere Avrupa’nın birçok dev kulübünün radarına takılan Hakan Çalhanoğlu, Ay-Yıldızlı forma altında ilk kez 11’de çıktığı Lüksemburg maçında kalitesini kanıtladı. Rakip ceza alanına mermi gibi giden serbest vuruşları, kısa paslarda ‘duvar’ görevi görmesi ve yüksek özgüveni ile dikkat çeken 21 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu, ceza sahası dışından attığı golle de; Kazakistan ve Letonya gibi kapanan rakiplere karşı uzaktan şutlarıyla kilidi açabileceğini gösterdi. Hem kanatlarda hem de forvet arkasında görev yapabilen Hakan; bire birde adam eksiltme konusunda da, Arda ve Gökhan Töre ile birlikte mili takımın en önemli hücum kozlarından biri olacağının sinyalini kısa sürede verdi.

Milli formayı ilk kez İzlanda maçının son 15 dakikasında giyen Hakan, Gökhan Töre ile yaşadığı tartışmanın etkisiyle sakatlığını öne sürüp Çek Cumhuriyeti ve Letonya maçları aday kadrosuna katılmamıştı. Teknik direktörümüz Fatih Terim’in devreye girmesiyle kriz tatlıya bağlanmış ve Almanya doğumlu gurbetçi yıldız, Hollanda maçıyla yeniden Türk Milli Takımı’na dönmüştü. Hakan Çalhanoğlu, yükselen form grafiğiyle herkese ‘İyi ki Türkiye’yi tercih etmiş’ dedirtti.

Hamit Altıntop ve Nuri Şahin gibi isimlerin izinden giden Hakan Çalhanoğlu, Hamburg’dan Leverkusen’e 14 milyon 500 bin Euro’ya transfer olmuştu. Transfermarkt’a göre şu anki piyasa değeri 18 milyon Euro olarak gösterilen 22 yaşındaki yıldızı; kulübü Leverkusen’in 30 milyon Euro’dan aşağı bir rakama bırakmayacağı konuşuluyor.

Derlemedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.