Arama

Ritim Nedir? - Tek Mesaj #8

Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
30 Eylül 2016       Mesaj #8
Safi - avatarı
SMD MiSiM

RİTİM BİLİM


a. Kardıyol. Kalpteki ritim ve iletim bozukluklarını inceleme bilimi (Eşanl RITMOLOJI)
—ANSİKL. Rıtimbilim birçok araştırma yöntemine başvurur sıradan bir uygulama haline gelen ve yüzeyden uygulanan elektrokardiyogram (EKG) ritim bozukluklarını ilk deta gözle görülür duruma getirdı Temel bir araştırma yöntemi olarak kıymetini korumaktadır. Holter tekniği ile 24 saat süre ile kaydedilen EKG, zaman zaman gelen ritim bozukluklarını ortaya çıkarmaya yarar Kalp içi araştırmalar, 'boşluklar İÇİ" elektrokardıyogramları elde et meye yarar. Çeşitli yöntemlerle ve çeşitli düzeylerde (kulakçık, His demeti, karıncık) iletim sistemim uyarmak olanağı da vardır.

RİTİMLİ


sıt Belli bir ritmi olan; ritmik
—Müz. Arılık ritımli müzik, müziğin ritminin, prozodının ritmine uydurulduğu üslup. (Bk. ansıki. böl.)

—ANSİKL Müz Bu üslubun "antik ritımli'' diye nitelenmesi, XVI. yy.da, Antıkçağ Yunan ve Roma kültürlerine yönelen hümanizm hareketi içinde, özellikle de A. de Baif'ın Şiir ve müzik akademisi bünyesin de gelışmesındendır. Metnin polifonık desteği olan melodi, uzun ve kısa hecelere uyardı. Bu müzik, Rönesans çoksesliliğinin son evrimini temsil eder Daha sonra Fransa'da A de Bertrand, C. Le Jeu ne, E. Du Caurroy, J. Mauduit tarafından işlenmiştir Almanlar bu üslubu, ilahilerde, odlarda ve mezmurlarda kullandılar; böy lece Reformcuların da istediği gibi dinsel metinlerin net bir biçimde anlaşılması sağ landı. Ama bu üslup XVII. yy.'ın-sonlarında, ritmik ilerleyişin sistematikliği, paralel çokseslilikteki tekdüzelik, vurgunun karar sizliği ve yöntemin zihinle ilgili oluşu yüzünden terk edildi Yine de, müzikle metnin kusursuz biçimde kaynaşmasına kat kıda bulundu.


RİTİMSİZ


sıf. Ritmi olmayan
—Telekom. Bir karakteri ya da bir veri öbeğini gösteren aynı bir gruba ilişkin işaret öğelerinin herhangi ıkı başlangıç ya da son anlarını ayıran zaman aralıklarının tümünün aynı aralığın katı olduğu, oysa ardışık iki grubu ayıranların böyle olmadığı bir iletim ya da bu iletime ilişkin bir işaret için kullanılır. (Karşt. EŞZAMANLİ)

—ANSİKL Telekom. iki karakter ya da öbek işareti arasında, ritimsiz iletimle yayımlanan işarete durma işareti denir. Bu durma işareti, süresi değişmez bir başlama şaref’yle kesilir Ritimsiz telgraf tekniğinde, alma organı, durma işareti süresince çalışmaz, sonra başlama işaretim alırken eşzamanlılığa geçer, (TELGRAF. TELEM. TELEKS.)

Kaynak: Büyük Larousse
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM