Arama


Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
24 Kasım 2016       Mesaj #3
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

Tarım Ürünleri


Pamuk, yer fıstığı, susam, turunçgiller, muz, zeytin, incir, üzüm kıyı kesimlerinde yetişir. Antalya’da gelişmiş olan seracılık ve turfanda sebzeciliktir. Göller yöresi ve Teke’nin iç kesimlerinde iklim nedeni ile tarım farklılaşır. Burada daha çok tahıl ürünleri yetişir. Pamuk üretiminin %41’i, turunçgillerin %90’ı, muz üretiminin %100’ü, yer fıstığı üretiminin %90’ı, soya üretiminin %91’i, susamın %80’ni, gülün %100’ünü, anasonun %65’ini, karpuz üretiminin %29’u, sebzenin %26’sını, domatesin %22’si, üzümün %18’i, zeytinin %16’sı Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Pamuk; Bölgenin hemen her tarafında buğday yetişir. Çukurova’da pamuk ekilmeyen alanlarda da ekilir. Pirinç; Hatay’da Amik ovasında, Kahramanmaraş çevresinde ve Silifke civarında yetişir. Pamuk; Başta Çukurova olmak üzere diğer kıyı ovalarında yetiştirilir. Türkiye pamuk üretiminin yaklaşık %35’i bölgeden karşılanır. Tütün; Göller yöresinde ve Hatay çevresinde yetişir. Gül; özellikle Isparta ve Burdur çevresinde tarımı yapılmaktadır. Turunçgiller; Finike, Antalya, Alanya, Anamur, Silifke, Mersin ve Dörtyol da yetişir. Muz; Alanya ve Anamur çevresinde yetişir. Türkiye’de yetişen muzun tamamı bu bölgeden karşılanır. Haşhaş ve şekerpancarı; Göller yöresinde yetişir. Zeytin ve Üzüm; Kıyı şeridinin tamamında yetişir. Bölge ayrıca soya fasulyesi, yer fıstığı ve mısır üretiminde 1. sıradadır.

DEVAMI >>>> Akdeniz Bölgesi Tarım ve Hayvancılık

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.