Arama


Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
26 Kasım 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

Hayvancılık

Ad:  Hayvancılık.JPG
Gösterim: 6759
Boyut:  40.8 KB

Ege bölgesinde hayvancılık çok gelişmemiştir. Üstelik yakın dönemde otlakların daralması nedeniyle, hayvan sayısında azalma gözlenmektedir. Kıyı kesimde daha çok kıl keçisi, tiftik keçisi ve koyun, iç kesimlerde sığır ve manda besiciliği yaygındır. Balıkçılık ise eski önemini kaybetmiştir özellikle İzmir Körfezi’nin sularını pis olmasından dolayı. Yine eski önemini yitirmiş olmakla birlikte Bodrum kıyılarında sünger avcılığı yapılmaktadır.

Ege Bölgesi’nde hayvancılığın bölge ekonomisine kat­kısı fazladır. Bölgenin iç kesimlerinde küçükbaş hay­vancılık, büyük kentlerin çevresinde kümes hayvancılı­ğı, ahır ya da besi hayvancılığı gelişmiştir. Arıcılık faaliyeti geniş ölçüde Muğla’da kızılçam orman­larının yaygın olduğu sahalarda yapılır. Bölgede doğal balıkçılığın yanında kültür balıkçılığı da giderek önem kazanmaktadır. Özellikle İç Batı Anadolu’da küçükbaş hayvancılık gelişmiştir. Menteşe yöresinde arıcılık,Kıyılarda balıkçılık ( Bodrum-Marmaris kıyılarında sünger avcılığı da yapılır), Büyük kentler çevresinde (İzmir-Manisa-Denizli) kümes hayvancılığı Şeker fabrikaları ile büyük kentler çevresinde büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır.

DEVAMI >>>> Ege Bölgesi Tarım ve Hayvancılık

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.