Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Aralık 2016       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

Hareketli Gifler - Hareketli İfadeler - Hareketli Resimler


Gif Nedir? sorusunun en basit cevabı şudur; Gif bir resim formatıdır. Gif, ingilizce Graphics Interchange Format'ın baş harflerinden oluşan bir terim. Grafik Değiştirme Biçimi anlamına geliyor. Kısaca Gif Nedir? sorusunun en basit cevabı, Gif, bir resim işleme formatıdır.

Ad:  gif-29.gif
Gösterim: 5311
Boyut:  266.0 KB
GIF deyince akla direk “hareketli resim” gelse de GIF’lerin özelliği sadece bu değildir. GIF’lerin en büyük özelliği; düşük kalitede (8 bit) olduklarından dolayı koyulduğu web sitesini yormamalarıdır. Ayrıca saydamlığı (transparency) da destekler. Yani resmin belli bir kısmını saydam hale getirip üzerinde durduğu arka planın saydam yapılan kısımdan görünmesini sağlar. GIF’ler en fazla 256 renk gösterebilir. Basit bir logo, ikon veya sembol için GIF’ler kullanılabilir. Fakat sadece 256 rengi desteklediği için fotoğraflarda kullanılması önerilmez. Çünkü fotoğraflar renk bakımından zengin oldukları için GIF formatında kaydedildiğinde kötü bir görüntü ile karşılaşılabilir. GIF’ler aynı zamanda “interlaced” denilen teknoloji ile kullanılabilirler. Bu özellik ise kaydedilen resimlere daha hızlı yükleniyormuş hissi verir. Baştan aşağı resmi yüklemek yerine web tarayıcı resmin bütün ama belirsiz, düşük detaylı bir halini yükler, daha fazla bilgi geldikçe resim giderek netleşir. Bildiğiniz üzere GIF’lerin en yaygın özelliği ise hareketli resim oluşturmadır.

Ad:  gif-99.gif
Gösterim: 19345
Boyut:  1.41 MB
Gif formatında kaydedilen resimlerin, dosya boyutu küçük olduğu için, web sitelerinde çabuk yüklenir. Bu özelliği nedeniyle, web sitelerinde kullanılan küçük resimlerin çoğu, Gif olarak kaydedilmiş resimlerdir. Yine küçük boyutlu hareketli resimler ve animasyonlar da, gif formatı ile yapılır. Gif formatında, hareketli resim veya animasyon yapmak için, çeşitli programlar kullanılır. Bu programların bazıları amatörler için yeterli olurken, bazıları da profesyoneller içindir.

Hareketli animasyonları, sadece Gif ile yapmıyoruz. Film gibi dediğimiz animasyonlar, genelde flash ve movie programları ile hazırlanır ve boyutları Gif formatına göre çok daha fazladır. Bu tür animasyonları hazırlamak için, genelde profesyonel programlar kullanılır ve bu tür programların kullanımı biraz uzmanlık ister.

Katalog konuları için bakınız:
Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:
  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmesi yasaktır.
  • Deviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.