Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
8 Aralık 2016       Mesaj #5
Safi - avatarı
SMD MiSiM

Kulak Ağrısı Baş Dönmesi

Ad:  Baş Dönmesi, Sebepleri ve Tedavisi3.jpg
Gösterim: 2140
Boyut:  21.4 KB

Kulak ağrısı baş dönmesi sorunu, günümüzde genç yaşlı hemen herkeste çok yaygın olarak görülen problemlerden biridir. Böylesine yaygın olarak görülen durumlar genellikle insanların kulak hastalıklarından dolayı meydana gelmektedir. Kulakta meydana gelen hastalıklar direk olarak kişinin baş dönmesi sorunlarına neden olmaktadır. Vücut sistemine ise meydana gelen baş dönmesi durumları genellikle kusma şikayetlerini de ortaya çıkardığı için meydana gelen baş dönmesi durumunda kişinin midesinin de bulanması durumu oldukça muhtemel bir durumdur. Kulak ağrısı baş dönmesi aslında her ne kadar farklı hastalıklardan dolayı olmuşsa bile bu durum tamamen kulakla ilgili olmaktadır. Günümüzde bu gibi şikayetler nedeni ile doktora giden insanlarda bu sorunun en büyük nedeni tabi ki kulakta, iç kulakta, dış kulakta görülen hastalıklar olmuştur. Fakat her ne şekilde olursa olsun bu gibi durumlarda yapmanız gereken en önemli şey bir kulak burun boğaz uzmanına giderek gerekli testleri yaptırmaktır. Aksi durumlarda meydana gelen bu problem basit gibi gözükse bile ileride kalıcı işitme kaybı başta olmak üzere çok büyük problemlere neden olabilmektedir. Kulak ağrısı baş dönmesi bazı insanlarda başa alınan darbeler ile birlikte meydana gelmektedir. Eğer böyle bir durum var ise sorunun nedeni çok büyük tehlikelerden dolayı meydana geliyor olabilir. Bu gibi darbe sorunları yaşamışsanız bir dakika beklemeden hemen doktorunuza gidin. Öyle ki olası iç kanamalar ya da diğer durumlar sizleri çok zor durumlara sokabilir.

İç kulak hastalıklarında meydana gelen sorunların en büyük belirtisi baş dönmesi sorunudur. Bu sorun ise kişilerde direk olarak kulak ağrısı baş dönmesi problemine neden olmaktadır. Bu nedenle meydana gelen kulak ağrısı baş dönmesi sorunlarının en büyük nedenlerinden biri iç kulak hastalıklarıdır denebilir. Bu gibi durumlarda genellikle kişinin hareket etmesi ile birlikte sorun olduğu görülmektedir. Çünkü kişiler hareket ettikçe iç kulaktaki sorun baş dönmesine neden olacaktır. Bu gibi durumlar birçok zaman viral olarak kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Bu durumda da yapılabilecek en doğru şey bilinmeden müdahale etmeden hemen bir doktora gitmektir. Kulak ağrısı baş dönmesi sorunları bazen çok önemli problemlerden dolayı meydana gelebilir. Bu nedenle ara ara gerçekleşse bile bu durum kesinlikle aksatılmaması gereken ve önemsenmesi gereken bir durumdur. Çünkü birçok insan bu gibi problemleri önemsemediği için çok büyük problemler ile karşı karşıya kalmaktadır. Ara ara meydana gelen kulak ağrısı baş dönmesi sorunları ilk başlarda küçük bir hastalığın belirtisi iken önlem alınmadığında ve önemsenmediğinde kişilerde çok hızlı bir şekilde artış göstererek sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenle sizlerde erken müdahale ederek sorun her ne olursa olsun büyümeden çok daha rahat bir şekilde çözebilirsiniz. Böylece birçok sorununun üstesinden gelebilirsiniz.

Kulak ağrısı baş dönmesi sorununa neden olan hastalıklar:
  • Meniere Hastalığı: Bu hastalıkta kulak içerisinde bulunan sıvının dengelenmesi ile ilgili bir sorundur. Bu denge meniere hastalığında dengelenmez ve kişilerde kulak ağrısının yanı sıra baş dönmesi sorunu görülür.
  • Vestibüler nörinit hastalığı: Bu hastalıkta kişinin kulağında bulunan sinirlerde şişme durumları görülür. Bu durumlarda yine insanlarda kulak ağrısı baş dönmesi sorununa neden olmaktadır. Bu durum genellikle farklı virüslerden dolayı meydana gelmektedir.
  • Akustik nörinom: Bu hastalık birçok kişi tarafından duyulmuştur. Çünkü yaygın olarak görülür. En büyük belirtisi kulak ağrısı baş dönmesidir. Bu nedenle bu gibi sorunları olan kişilerde akustik nörinom hastalığı görülebilir.

Kolesterol Baş Dönmesi Yaparmı


Kolesterol baş dönmesi yapar mı, kolesterol yüksekliği tedavi edilmediği takdirde, kalp ve damar sorunlarının yaşanmasına neden olur. Bu durumda hastalarda baş dönmesi dahil, göğüste ağrıya, bulantı ve kusmaya, görme sorunlarına, halsizlik ve eklemlerde uyuşma gibi gibi sorunlara yol açabilir. Kolesterol baş dönmesine sebep olursa, hastada aynı zamanda denge sorunları da ortaya çıkabilir. Ancak bunun kolesterolden kaynaklanıp, kaynaklanmadığı mutlaka bir doktor tarafından değerlendirilmelidir. Kolesterol yüksekliği demek kan yağlarının yüksekliğini gösterir. Bu durumda vücudunuzdaki damarlarda plaklar oluşmaya başlar. Bu damar sertliğine, damar tıkanıklığına yol açar. Özellikle beyne giden damarların bu şekilde sertleşmesi ve tıkanması sonucunda baş dönmesi etkisi görülebilir. Bu yüzden kolesterol değerlerinin sürekli kontrol altında tutulması ve gerekirse tedavi ve diyetle düşürülmesi gerekir. Ancak yine de baş dönmesi ile birlikte denge sorunları bulunuyorsa, mutlaka kulak burun boğaz uzmanına gidilerek, ayırıcı tanı yapılmalıdır. Çünkü orta kulaktaki bazı sorunlarda buna sebep olabilir.

Kolesterol yüksekliği baş dönmesi
Baş dönmesi kişinin günlük yaşam kalitesini bozan bir unsurdur. Tamamen dengesini sağlamada sorun yaşanır. Hafif, orta ve şiddetli bir şekilde yaşanabilir. Ancak bu bir hastalık olarak değil, bir belirti olarak kabul edilir. Mutlaka bunun altında yatan etken tespit edilmelidir. Hastalarda boşlukta olma hissi, sersemlik hissi, dönme hissi uyandıran bir sorundur. Genellikle baş dönmesiyle birlikte bulantı, kusma, görme sorunları, kulak çınlaması, şuur kaybı olması, baş ağrısı gibi yakınmalarla birlikte olur. Bu nedenle hastanın muayenesinde bu yakınmalarda değerlendirilmeli ve teşhis konulmalıdır. Eğer kolesterol nedeniyle baş dönmesi oluyorsa, hemen kolesterolü dengeleyecek tedavilere başlanmalıdır. Bu ilaç tedavisi ile mümkün olabilir. Ancak mutlak uygun bir diyetle bu tedavinin desteklenmesi gerekir. Özellikle düşük kolesterollü besinleri tüketmek tedavinize yardımcı olacaktır. İçeriğinde doymuş yağ oranı yüksek gıdalardan uzak durmalısınız. Bunların arasında yağlı et, tavuk derisi, tam yağlı süt, tereyağı gibi besinler bulunmaktadır. Kolesterol baş dönmesi yapar mı, diye merak ettiğiniz konuya açıklık getirmeye çalıştık. Ancak bunun kesin olarak belirlenmesi için, mutlaka uzman bir doktora gitmenizi tavsiye ederiz.

Kansızlık Baş Dönmesi


Kansızlık baş dönmesi yapabilmektedir. Özellikle ileri derece kansızlık bulunan vücutlar bu durum baş dönmesi şeklinde dışa vurabilirler. Kansızlık pek çok kişide görülebilen bir rahatsızlıktır. Bilhassa bayanlarda, özel günlerin varlığı sebebiyle daha çok görülmektedir.

Kansızlık baş dönmesi yapıyorsa, ciddi bir kansızlık durumu söz konusu olabilir. İleri derecede kansızlık vakaları için, uzun süreli tedavi görmek gerekmektedir. Bu gibi durumlarda mutlaka bir doktora görünmeli ve birlikte bir tedavi süreci belirlenmelidir. Kimi durumlara göre ilaçla tedavi uygulanırken, kimi durumlarda kan iğnesi ile tedavi şekli, belirlenebiliyor.

Kansızlık çeken kimselerin, demir açısından zengin besinler tüketerek vücudu desteklemesi de iyi bir tedavi yöntemidir. Pekmez,kırmızı et, ciğer, bulgur, kuru üzüm, biber, dereotu, ıspanak gibi yiyecekler kansızlığa iyi gelen besinler arasındadır. Öte yandan, kan ilaçları ile birlikte çay, süt, yoğurt gibi kan emilimini engelleyen yiyeceklerin tüketilmemesi gerekir. Yine kansızlığa iyi gelen yiyeceklerle (ıspanak, bulgur, pekmez...) birlikte de yukarıda sayılan, kan emilimini engelleyen yiyeceklerin bir arada yenmemesi gereklidir.

Kansızlığın Beraberinde Getirdiği Rahatsızlıklar Nelerdir?
İleri derecede kansızlık baş dönmesi yapmakta, bu da kişinin günlük yaşamını büyük ölçüde olumsuz etkilemektedir. Sık sık aniden baş dönmesi yaşayan kişilerde, psikolojik olarak da mutsuzluk ve stress gözlenebilir. Gebelikte kansızlık yaşanması durumunda baş dönmesi görülme olasılığı yükselecektir. Ayrıca gebe annenin kansız olması, ileride bebeğin de kansızlık çekmesine neden olabilir. Öte yandan, kansızlık çeken bir annenin bebeğine verdiği sütte yeteri kadar demir vitamini bulunmayacağı için, yine bebekte kansızlık görülebilir. Bu gibi durumlarda kan testi yaptırmakta fayda vardır.

Kansızlık baş dönmesi, hafif şiddetli, kısa süreli, aniden oluşan ve sıklıkla karşılaşılan türdendir. Bu baş dönmeleri, kansızlık rahatsızlığı çeken bayanlarda, özellikle regl günlerinde, kan kaybı yaşandığından, daha çok görülebilir. Kansızlık, iştahsızlık ve halsizlik de yapabilen, bünyeyi zayıf düşüren, bu sebeple de başka hastalıklara davetiye çıkarabilen bir rahatsızlıktır. Bu nedenle ihmal edilmemelidir. Kansızlık, kan değeri testi yaptırılarak öğrenilebilir. Bünyede, kansızlık olduğu saptandıktan sonra, ihmal edilmemeli, ciddiye alınmalı ve uzman hekim ile görüşülerek bir an evvel tedaviye başlanmalıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 8 Aralık 2016 19:19
SİLENTİUM EST AURUM