Arama


ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
17 Aralık 2016       Mesaj #10
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Laptoplardaki kameraların açılmamasının birçok nedeni olabilir.
Öncelikle kameranın driver 'ının yüklü olduğundan emin olmamız gerekir.
Bilgisayarım 'a sağ tıklayıp "Özellikler" e basın. Açılan pencereden "Donanım / Aygıt Yöneticisi" ne girin. Açılan listede başında ünlem ya da soru işareti olan donanımlar varsa, sitesinden driverları indirip kurun. En iyisi bilgisayarın resmi sitesine girip, doğru modeli seçip uygun işletim sistemine göre (Windows 32bit / 64bit) en güncel kamera driver'ı indirip kurulmaktır. Büyük oranda sorun düzelmiş olacaktır. Burada kısa bir not düşmekte fayda var. Tüm laptoplarda görüntülü konuşma vb.. yapılacağı zaman kamera otomatik olarak açılır zaten. Bazı laptoplarda ise harici olarak kamerayı çalıştırmak için, örneğin resim çekmek için ayrı bir yazılım indirmeniz gerekebilir. Eğer böyle bir gereklilik varsa, yine bu yazılımı ürünün resmi sitesinden indirebilirsiniz.
Bazı laptoplarda kameranın aktif olması için FN + klavye kombinasyonu gerekebilmektedir. Örneğin FN + 9
Son olarak kameranın arızalı olma ihtimali de düşünülmelidir. Ekranın arka kısmında bulunan kamera kablosu çıkmış olabilir vs.. Bu durumda teknik servisten yardım alabilirsiniz.

Önemli not: Bu konu hakkında sormak istediğiniz soruları yazarken bilgisayarınızın işletim sistemini(Windows 7 / Windows 10vb.. 32bit ya da 64bit), markasını ve modelini de belirtirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ