Arama

Saç nasıl çabuk uzar? - Tek Mesaj #8

ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
19 Aralık 2016       Mesaj #8
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Ad:  saç.jpg
Gösterim: 3423
Boyut:  20.7 KB
Saçların yapısı protein temelli olduğu için yediğimiz gıdalara dikkat ederek bol protein almak, C ve E vitaminleri ile destek vermek saçların çabuk uzamasını sağlar. Aynı zamanda su da saçların uzamasında önemli bir etkendir. Günde en az 2 litre içmek saçlara nem kazandırarak sağlıklı hale getirir ve hızlı uzamasını sağlar.
Saçlarınızın ucundaki kırıkları her ay düzenli olarak temizlerseniz saçların daha çabuk uzadıklarını görebilirsiniz.
Saçlarınızı kimyasal şampuanlar yerine daha az kimyasal olan bebek şampuanları ile yıkayın.
Saçları çok sıcak suyla yıkamak, saç derisinde bulunan yağları atacağı için saçlarınızı ılık su ile yıkamalısınız.
Banyodan çıktıktan sonra saçları havlu ile kurulamak saç tellerinde kırılma meydana getireceği için saçlarınızı doğal halinde havlu ile kompres yaparak kurulayın.

Ek olarak kendi hazırlayabileceğiniz karışımlarla da saçlarınıza destek olabilirsiniz.
Doğal yağlar uçucu ve taşıyıcı olarak ikiye ayrılır. Uçucu yağlar arasında lavanta, limon, biberiye yağı gibi yağları sayabiliriz. Zeytinyağı, badem yağı, Hint yağı gibi yağlarda taşıyıcı yağlar arasındadır. Uçucu yağları direk saç derisine uygulamak tahrişe neden olabileceğinden bu tipteki yağlar taşıyıcı yağlar ile inceltilerek kullanılmalıdır. Örneğin saç derinize masaj yapmak için lavanta yağı kullanacaksanız 1 çay kaşığı lavanta yağını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırabilirsiniz. Doğal yağlar saç derisini yumuşatırken saç tellerini nemlendirir, cildi korur ve uçların kırılmasını gözle görülür oranda azaltır.
Son düzenleyen Safi; 20 Aralık 2016 03:53
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ