Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Aralık 2016       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Lise 4 de başladım sigaraya. Şuan üniversite 3 e gidiyorum. Başladıktan 1 hafta sonra paket almaya başlamıştım. Her gün paket aldım kullandığım 4 sene içerisinde. Özellikle yaz tatillerinde çalışırken günde 2 paket alıyordum. Ara ara bırakmayı denedim. Sinir stres uykusuzluk öfke çok fazla etkiliyordu ve insan sevgilisinden daha fazla sigara mı düşünür demeyin düşünüyordum işte. Hiç bir şey yokken ben sigarayı bırakıcam dedim. Bu sefer kimseyede söylemedim. Sabah uyandığımda sigara içmedim. Kalan paketteki 5-6 teki arkadaşıma verdim. Ilginç bir şekilde bu sefer sigaranın verdiği o yoksunluk belirtilerini hala yaşamadım. Ara sıra baş ağrısı oluyor o kadar. 9-10 gün oldu sanırım günlerde karışmaya başladı. Arkadaşlarım sigara istiyor yok diyorum. Bıraktım. Sen başlarsın diyorlar. Sigara atıp al iç diyolar ama hiç sinir olmuyorum bu duruma gayet sakin karşılık veriyorum. Çevremdeki içmeyen herkes şuan destekliyor. Içenlerde o an için takılıyorlar ama sonradan kendi seçimim olduğu saygı duyuyorlar. Canım neden istemiyor onuda anlamış değilim bazen ellerimin çok boş kaldığını hissediyorum. Bimden tatlı ile meyva suyu alıyorum 3 günde bir ödül olarak. Güzel oluyor. Daha önce nikotin sakızı kullanmıştım ama bırakmamıştım. Şimdi hiç bir ilaç yok yoksunluk belirtiside yok içmiyorum. Bakalım gelecek ne gösterecek. Internette bırakmış kişilerin yorumlarını okuyup kendimde içmicem diye istek uyandırıyorum fazlada coşturmuyorum kendimi, kararınca. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Ilerleyen günlerde tekrar yorum yazarım. Yolcu.