Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
2 Şubat 2017       Mesaj #6
Avatarı yok
Yasaklı

UFO Görüntüleri CIA Raporlarında!


CIA'in (ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı) kısa süre önce üzerindeki gizliliği kaldırdığı 13 milyon belge arasında Himalayalar'daki UFO gözlem olayları hakkında ilginç raporlar da yer alıyor. CIA'in yayınladığı belgeler ABD istihbaratının sadece Batı Avrupa ve ABD'deki değil, Himalayalar'daki UFO gözlem olayları ile de ilgilendiğini ortaya koydu. Sputnik'te yer alan belgelere göre; 1968 yılında CIA, Hindistan'ın Ladakh ve Sikkim bölgeleri ile Nepal ve Butan'da yaşanan 6 adet UFO gözlemi olayı ile ilgili rapor tuttu.

Belgelere göre 19 Şubat 1968'de Nepal'in kuzeydoğusu ve Sikkim'de yerel saatle 21:00'de gökyüzünde yüksek hızda hareket eden parlak bir cisim görüldü. Raporda "Kırmızı ve yeşil renkte gün ışığı kadar güçlü, parlak bir ışık yayan, yüksek hızdaki uzun ve ince bir cisim. Görülmesinden birkaç saniye sonra gök gürültüsü sesi duyuldu" dendi. CIA'in 21 Şubat 1968 tarihli bir diğer raporu ise Butan'ın başkenti Thimphu'daki bir UFO gözleminden bahsediyor. Raporda 'maviye çalan bir şekilde parıldayan yüksek hızdaki cismin sessizce hareket ettiği' belirtildi.

4 Mart 1968'de ise bu kez Hindistan'ın Ladakh bölgesindeki Chang La geçidi yakınlarında, Hindistan'a ait bir hava üssü üzerindeki UFO gözlemi raporlara yansıdı. Raporda "Bir beyaz ışıkla aynı anda iki patlama sesi duyuldu. Aynı zamanda beyaz bir dumanı kırmızıya çalan bir ışık takip etti" dendi.

Belgelerdeki en ilginç olay ise Nepal'den. Buna göre 25 Mart 1968'de Nepal'in Kaski bölgesinde tanımlanamayan metal bir cisim bulundu. Raporda "Tabanı 186 cm, yüksekliği 124 cm olan, büyük bir daire şeklindeki metal cisim, Pokhara'nın 5 mil uzaklığında, Baltichaur'daki bir kraterde bulundu" dendi. Talakote ve Turepasale bölgelerinde de benzer cisimlerin bulunduğu kaydedildi.

2016'dan beri CIA, UFO fenomeni ile ilgili iç yazışmaların gizliliğini kaldırıyor. Ancak istihbarat kurumunun yine kendi yayınladığı raporlardan birinde UFO ile igili belgelerin yüzde 20'sinin 'bilimsel bir açıklaması' olmadığı vurgulanıyor.

Kaynak: CNN (1 Şubat 2017)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.