Arama


perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
28 Şubat 2017       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  hacamat-noktaları-.jpg
Gösterim: 10812
Boyut:  128.1 KB

Peygamber Sünneti Hacamat


Hacamat tedavisinin temel prensibi, uygun noktalardan pıhtılar ve toksik maddeler vakumlanarak; kılcal damarlardaki tıkanıklıkları açma ve kirli kanın temizlenmesi işlemidir. Bu şekilde o bölgedeki organlara kan akışı düzenlenerek, organın hastalığının düzelmesinde etkili olacak, temiz ve düzenli kan dolaşımı sağlanmış olacaktır. Hacamat çok hızlı tesir gösterir, çok etkilidir.

Hacamattan Önce:


Hacamat aç karnına yapılır; Takribi 4 saat öncesi yeme içme bırakılır.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur.
Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır. Hatta zararlı bile olur.
Çünkü; tokluk halinde kan, karın boşluğunda göllendiği için hayati merkezlerimiz olan beyin ve kalbin beslenmesi zayıflamıştır. Böyle durumlarda hacamat yapılınca beyne, kalbe ve diğer hayati hormon ve enzim yapan bezlere giden kan hacmi iyice düşerek, felç, enfarktüs gibi kalıcı rahatsızlıkların çıkmasına neden olur.
24 saat öncesinden hayvansal gıda alınmaz.
Zira hayvansal gıdalar protein ihtiva eder, kanı koyulaştırır. Hayvansal perhize dikkat edilerek yapılan hacamat daha faydalıdır.
İki gün önceden cinsel ilişkiye girilmez.
Hacamat yapılacak gün boy abdesti alınır ,hacamattan önce namaz abdesti alınır.

Hacamat sonrası


Asgari iki saat kadar bir şey yenilmemelidir. Hacamattan sonra iştah biraz açılabilir. Mümkün olduğunca günü hafif gıdalarla geçirmek hacamatın faydasını artırır.
24 saat sonra duş alınabilir. Duştan hemen sonra yara izlerinin olduğu bölgeye zeytinyağı veya kantaron yağı sürülmesi, yaraların çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması bakımından çok fayda sağlar.
Hacamat dan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalıdır. Zira her iki gıdanın ortak özelliği damar açıcı olmasıdır.
Hayvansal gıdaların hemen hepsinde protein olup kan dolaşım hızını yavaşlatır. Bu nedenle asgari 24 saat öncesi ve mümkünse 48 saat sonrası hayvansal gıda perhizi yapılır.

Hacamatın Faydaları


  1. Hacamat bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.
  2. Kırmızı kan hücrelerini (alyuvarları) büyüten kanı katılaştıran, dolaşımı bozan fazla asitleri hacamatla vücuttan dışarı atabiliriz.
  3. Kan ve dokulardaki gaz ve toksinleri atar.
  4. Ödemleri çözer.
  5. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.
  6. Kan üretimi ile görevli organları uyarır.
  7. Beyin fonksiyonlarını canlandırır.
  8. Ağrıları giderir.
  9. Hastalıkları önler.
  10. Bel, boyun fıtığı, eklem ağrıları, karaciğer, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıkların ve bunun gibi tüm hastalıkların tedavisinde yardımcı olur.
  11. Göze canlılık verir, gözün görme kabiliyetini artırır. Başından hacamat olan bir insan bunu hemen fark eder. Çünkü hacamatın etkisi hemen zuhur eder.
  12. Unutkanlık ve dikkat eksikliği olanlar; okuduğunu zor anlayanlar için kafadan hacamat (Kupa terapisi – Cupping Therapy) çok faydalıdır. Hacamat ezber kuvvetini artırır.
  13. Metabolizmayı düzenleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir. Hacamat yaptıranlar daha az hastalıklara yakalanır, daha sağlıklı ve daha dinç görünüme sahip olurlar.
  14. Vücuda canlılık ve enerji verdiğinden dolayı cilt ve vücut daha genç görünür.
  15. Değişik nedenlerden dolayı vücudun belli noktalarında biriken toksinler dışarı alındığında vücudun bio-elektrik enerji si ve aurası yoğunlaşır. Buda daha az uyku ve daha dinç yaşam demektir.
  16. Akciğer tarafından yeterince temizlenemeyen kan zamanla daha koyu hal alır, kılcal damarları tıkamaya neden olur. Hacamatla bu toksik maddeler arındırılarak organlar daha düzenli çalışmaya başlar.
  17. Tansiyon, Migren, bel fıtığı, psikolojik hastalıklar, depresyon, düşük yaşam enerjisi (Qi) eklem ve romatizma ağrıları için bir çok ilaçtan daha tesirli olup ilaçlar gibi hiç bir yan etkisi de yoktur.
  18. Hacamat yaptıranların analitik düşünme yetenekleri artar, hızlı ve doğru karar alma yetenekleri gelişir.
  19. Sağ ve sol beyin lobları daha etkin ve dengeli kullanılmaya başlanır.
  20. Çocuklarda ve gençlerde hacamat daha dengeli bir ergenlik, geçirmelerine yardımcı olur.
  21. Lenfatik sistemi (mikroplarla savaşan lenf sistemini) harekete geçirir.
  22. Daha hacamat yaptırmaya başlar başlamaz beyin ağrı kesici etkiye sahip endorfin salgılamaya başlar.
  23. Depresyona maruz, psikolojik rahatsızlıkları olanlar, histeri, uykusuzluk, ankesiyete, ilaç bağımlılarını hacamatla başarıyla tedavi etmek mümkündür.
  24. Ağrı eşiği düşük olanlar için çok faydalıdır.
  25. Hacamat yaptıranların bağışıklık sistemi hastalıklara karşı daha dirençli olur. Ve Düzenli Hacamat yaptıranlar kolay grip ve soğuk algınlığına yakalanmaz.
  26. Yüksek kan basıncını düşürücü ve dolaşımı düzenleyici etkisi vardır. Deri üzerinde atıl durumda ki kan ve damarları çevresindeki pleksus lifleri uyarılmak sureti ile ve tıkanıklığa sebebiyet veren jöle kıvamındaki damarda dolaşmayan atıl maddelerin temizlenmesi ile dolaşımı düzenleyici etkisi vardır.
  27. Hipofiz bezini uyarmak sureti ile yapılan hacamat görevi hormonların salgılamasını kontrol eden bu bezeyi daha etkin hale getirir. Aşırı kilo başta olmak üzere bir çok hormonlarla alakalı konularda çok tesirlidir.
Hacamat istisnasız kan ile alakalı hastalıkların tamamını iyiyleştirmede yardımcı bir tedavi yöntemidir.
Akciğer kanı temizler, kalp kanı pompalar, karaciğer ise glikojen depolanması, kırmızı kan hücrelerinin üretimi, plazma ve protein sentezi, hormon üretimi ve detoksifikasyon ayrışma dahil olmak üzere vücutta daha bir çok alanda işlevi vardır. Dalak ve böbrekler birer süzgeç gibi kanı süzmeye ve toksik maddeleri dışarıya idrar veya diğer yollarla atmaya yarar. Eğer bu organların çalışmasını sağlayan besleyen kılcal damarlar tıkanırsa organlar da görevini aksatmaya başlar. Damarlada dolaşan kan koyu ve toksik oran olarak normalin üstüne çıktığında kanla alakalı organlar başta olmak üzere vücut alarm vermeye başlar ve hastalıklar baş gösterir.

Hacamatın Başlıca Faydaları


  • Kılcal damarlardaki tıkanıklığı açar.
  • Kan ve dokulardaki gaz ve toksinlerin atılmasını sağlar.
  • Doğal kortizonu artırır. Bu veri klinik çalışmalar ile ispatlanmıştır. Bu da hacamat sonrası ağrılı durumların azalmasını hatta ağrıların yok olmasını sağlamaktadır.
  • Kaslardaki sertliği ve ödemi çözer.
  • Kan üretiminden sorumlu organları uyarır.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.
  • Ağrıları gidermede yan etkisi olmayan etkili bir tedavi yöntemidir.
  • Bel tutulması, eklem ağrısı, baş ağrısı, bel-boyun fıtığı ve kireçlenmeye bağlı ağrıları giderir.
  • Kaygı bozukluğu, depresyon ve korkulara karşı etkilidir.
  • Dalak ve karaciğer hastalıklarını tedavisinde yardımcıdır.
  • Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Tansiyon rahatsızlığı olanlar açlık oruçları ve bağırsak temizlikleri yaptıkları takdirde tansiyon hiç bir yan etkisi olmadan kontrol altına alınır.
  • Kılcal damar tıkanıklıkları ve kalp damar rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olur.
  • Zehirlenmeye karşı etkilidir.
  • Aklı, hafızayı ve anlayışı artırır. Dikkati arttırır.
  • Çıban, sivilce, kist ve tümöre iyi gelir.
  • Akupunktur tekniğinde olduğu gibi deri üzerinde, beyin ile organlar arası iletişimi sağlayan enerjiyollarındaki akımı düzenler.
  • Kafadan düzenli hacamat unutkanlığı önler, hafızayı güçlendirir.
  • Özellikle çocuk yaşlarında kafadan hacamat beyin kapasitesini maksimum kullanma yönünde yardımcıdır.
  • Yüksek kan basıncı ve damar sertliğiyle savaşır.
  • Kalp krizi ve felç riskini azaltır.
  • Kan dolaşımının kontrolüne yardımcı olur.
  • Bir takım kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemek amacıyla bağışıklık sistemi tarafından kullanılır.
  • Eklem iltihaplarından kaynaklanan ağrı ve şişliklere karşı etkilidir.
  • Erkeklerde ve kadınlarda cinsel duyuların güçlenmesinde gerekli bir element.
  • Şizofreni dahil bir çok hastalığın tetikleyicisi, öğrenmeyi ve ezberlemeyi kolaylaştıran bir maddedir.
  • Obezite, hızlı kilo alma, yediklerini yakamama sorunlarının çözümünde etkindir.
  • Bağışıklık sistemini düzenlemede etkilidir.
İnsan vücudu çok güzel bir şekilde programlanmış olup nerdeyse insanın hasta olması için bu sistemi bilerek ve sürekli olarak tahrip etmeye uğraşması gerekir. Çok yeme, hızlı yeme, hareketsizlik, çok çeşitli yeme insanın hastalanmasına neden olan en önemli faktörlerdir. Nedeni ne olursa olsun bağışıklık sisteminin zayıflamasında ilk etkilenen organlar karaciğer, böbrekler ve bağırsaklardır. Özellikle sırttan uygun noktalardan yapılan hacamat karaciğer temizliğinde çok büyük katkı sağlar.

Hacamatın Kalp Damar Hastalıklarına Etkisi


  • Düzenli hacamat yaptıran kişilerde damarlarda plaklar oluşmaz ve tıkanıklık olmaz.
  • Damar tıkanıklığı şikayeti olan bir kişi 1 seansta 40 yıllık toksinlerden kurtulmayı beklememelidir.
  • Asgari 1 ay arayla 4-5 seans hacamat gereklidir.
  • Hacamat seansları 1 hafta arayla olabilir.

Hacamatın Unutkanlık Üzerine Etkisi


  • Unutkanlık ve dikkat dağınıklığı tedavisinde hacamat etkili bir tedavi yöntemidir.
  • Aslında unutkanlık diye bir şey yoktur. Hatırlayamama sorunu vardır.
  • Hafıza kaydı beynin arka kısmında gerçekleşir. Hayal, düşünce, analitik muhakeme, hesap kitap ise beynin ön lobunda gerçekleşir.
  • Unutkanlık dediğimiz hatırlayamama sorunu beyinde hatırlamaya çalıştığımız nesnelerin kayıtlı olduğu hücreleri besleyen kan damarlarının toksik maddelerle dolu olmasından, kan dolaşımının zayıf olmasından kaynaklanır.
  • Hacamat ile unutkanlık tedavisi; İlk üç seans tarama hacamatı yapılır.
  • 4. seanstan sonra hacamat sadece kafadan yapılır. Tam bir unutkanlık tedavisi için arka arkaya tarama hacamatlarından sonra ara vermeden üç dört seans daha kafadan hacamat yapılması gerekebilir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.