Arama

Gezegenler - Mars - Tek Mesaj #68

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
7 Mart 2017       Mesaj #68
Avatarı yok
Yasaklı

NASA'dan Mars'ı Yaşanabilir Kılmak için Yeni Plan!


Ad:  ,HOdZ7gggykKLjQmK-p-hpw.jpg
Gösterim: 227
Boyut:  25.2 KB
Mars'a koloni kurmanın önündeki en büyük engel olarak görülen insanoğlunun yaşamasına engel yapısını ortadan kaldırmayı planlayan NASA, bu kapsamda gezegenin etrafına manyetik bir kalkan oluşturulabileceğini belirtiyor. Mars'a koloni kurmak için kolları sıvayan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), bu plan çerçevesinde çözmesi gereken ilk sorun Mars'ın insanoğlunun yaşamına elverişsiz yapısı. Bu sorun üzerine mesai harcayan NASA'nın Planetary Science Vision ekibi uzun vadeli projesi ile ilgili ilk raporunu yayınladı.

Ekip adına açıklamalarda bulunan Jim Green, 'kızıl gezegen'in etrafında bir manyetik alan oluşturulabilirse insanları olumsuz etkileyen solar partiküllerin gezegenden uzak tutulabileceğini açıkladı. Bunun için Mars yörüngesine konuşlandırılacak uzay araçlarından faydalanılması planlanıyor. Ancak bu projenin önündeki en büyük engel oldukça yüksek olan maliyeti. Fakat Mars'ı kolonileştirmemiz için çözüm bulunması gereken tek sorun bu değil.

ERV, Mars yüzeyinden 250 ila 34 bin kilometre yukarıdaki elips biçimli “bir günlük yörüngede” park ederse, astronotlar kalkış aracında en fazla 43 saat geçirecekler. Ancak Rucker bu durumun Mars misyonunu planlayanlar tarafından henüz çözülmemiş bir konu olduğunu söylüyor.

Kaynak: Ntv Bilim (7 Mart 2017)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.