Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mart 2017       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

TÜRKİYE’NİN İLK PATENTLİ MATEMATİK BULUŞU


Firmamız Milli Eğitim Bakanlığının ilköğretim okullarında birçok sınıfın müfredatında yer alan (özellikle 2,-3,-4,- ve 5, sınıflarda )doğal sayılarla çarpma ve bölme işlemlerinin hızlı ve doğru bir şekilde yapılabilmesi için temel şart olan,çarpım tablosunun ezberlenmesi ile ilgili olarak çarpım tablosu ezberletici bir oyun geliştirmiş bulunmaktadır. Esasen bir buluş olup patenti firmamıza aittir. (Türk Patent Enstitüsü Patent No:2010-g224351)Dünya da ve Türkiye’de başka bir benzeri yoktur. Ülkemizin ilk patentli matematik materyali olması firmamız açısından bir övünç kaynağıdır. Bu buluş,bir çarpım tablosu ezberleme materyali ve bu materyal kullanılarak yapılan ezberleme yöntemi ile ilgilidir.

Matematik programının içinde yer alan somut materyaller Milli Eğitim Bakanlığının ndersler işlenirken kullanılması gerekli olan araç ve gereçler olarak ön görülmektedir. Dolayısıyla çarpım tablosu oyunu da okullarda ders işlenirken ya da öğrencilerin evlerinde kullanabilecekleri ve onlara çok kolaylık sağlayan bir ouyundur. Somut modellerin kullanılması öğrencilerin dersi daha kolay öğrenmesine olanak sağlamaktadır. Somut modeller ve benzeri gösterim şekillerinin kullanılması öğrenme sürecini kısaltır ve kolaylaştırır.

OYUNUN AMAÇLARI
---öğrencilerin,çarpım tablosunu ezberlemesini kolaylaştırmaktır.
--- Çarpım tablosu ezberlenirken zamandan tasarruf edilmesini sağlamaktır.
--- Çarpım tablosu ezberleme işinin eğlenceli bir şekilde yapılmasını sağlamak ve ezber zorunluluğunun öğrencide oluşturduğu psikolojik sıkıntıyı azaltmaktır.
--- Kişinin ezberleme yeteneğinin gelişimini takiptir.