Arama

Hakan Çelik - Tek Mesaj #1

Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
13 Nisan 2017       Mesaj #1
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi

Hakan Çelik

Ad:  Hakan_Çelik2.JPG
Gösterim: 1843
Boyut:  43.4 KB

10 Eylül 1969 tarihinde İstanbul, Beyoğlu’nda doğdu. çocukluğu Kurtuluş’ta geçmiştir. Ali Çelik adında bir kardeşi vardır. 1990’da İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Çelik, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde AB’nin Siyasi Yapısı, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümünde Bilim Kurgu Sineması üzerine yüksek lisans yaptı. Lisansüstü çalışmalarını Londra’da City University’de sürdüren Çelik’in uluslararası ilişkiler, ekonomi, teknoloji ve müzik alanında uzmanlığı bulunuyor.

Almanya, Japonya, Fransa, ve ABD’de hükümet davetleriyle akademik seminerlere katıldı, konferanslarda konuşmacı olarak yer aldı. Dünyanın 100’ü aşkın ülkesinde gazeteci olarak bulunan Çelik, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin de aralarında bulunduğu pek çok kurum ve kuruluştan mesleki çalışmaları dolayısıyla ödüller aldı. Çeşitli programlara katılmak üzere bugüne kadar 8 kez Japonya’ya gitti. Türkiye’deki az sayıda Japonya uzmanından biridir.

1997’den beri Posta gazetesinde köşe yazarı, son 7 yıldır gazetenin Ankara Temsilciliği görevini de yürütüyor. 3 yıl boyunca Habertürk Televizyonu’nda ‘Weekend’ isimli hafta sonu kuşağını hazırlayıp sundu. Şubat 2008’den itibaren ağırlıklı olarak Kanal 24’te ağırlıklı olarak kültür sanat içerikli “Hafta Sonu Moderatörü” olarak sabah kuşağını hazırlayıp sundu. Beyaz TV’de “Basın Kulisi” programına yorumcu olarak katkı sağladı.

2010- 2011 yayın döneminde TRT Ankara Radyosu’nda "Haber - Yorum" programını hazırlayıp sundu. Fidel Castro, Papa 16. Benediktus ve Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos’un da aralarında bulunduğu dünya liderleriyle röportajlar yaptı. Sadece Türkiye’de yaşayan Rum, Ermeni ve Yahudi azınlıklarla ilgili olarak değil tüm dünyada inançlar arası diyalogun ve kültürel ve siyasal etkileşimin önemine ve geliştirilmesine yönelik yazılar kaleme alan bir gazeteci, Hıristiyanlık teolojisi ve “ekümenik diyalog” konusunda uzmandır.

Hakan Çelik, 25 Haziran 2011 tarihinde Koç Holding’te yönetici olarak çalışan Nurgül Çerkeş ile Rahmi Koç Müzesi’ndeki Halat Restaurant’ta düzenlenen törenle evlendi. Nikah törenine Cemil Çiçek, Mehdi Eker, Egemen Bağış, Taner Yıldız, Melih Gökçek, Rahmi Koç, Hanzade Doğan Boyner, Ferit Şahenk ve Patrik Bartholomeos da katıldı.

Klasik müzikten, günümüz popüler müziğine, büyük bir ses - müzik arşivine sahip olan ve trenler ile uçaklardan, otomobillere kadar çok çeşitli ilgi alanları bulunan Çelik, aynı zamanda dünya çapında tanınmış bir otomobil eleştirmeni ve “Posta” gazetesinde çarşamba günleri otomobille ilgili köşe yazıları yazmakta.

Halen, Kanal 24 ve TRT’deki yayınlarının yanı sıra CNN TÜRK’te “Parametre” programına haftanın beş günü yorumcu olarak katılıyor.

Derlemedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Baturalp; 13 Nisan 2017 12:40