Arama

Doğal Afetler - Deprem - Tek Mesaj #18

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Nisan 2017       Mesaj #18
Avatarı yok
Yasaklı

Japon Bilim İnsanlarından 'Deprem' Projesi!


Ad:  ,fPZ3oNiZdUGUcGM9OzjJjA.jpg
Gösterim: 195
Boyut:  48.4 KB
Japonya, depremden büyük ölçüde etkilenen ve 1. dereceden deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğundan depremlerin yapısını ve işleyişini anlamak için depreme karşı yeni bir proje geliştirdi. Bilim insanları ilgili proje bağlamında depremlerin neden ve nasıl oluştuğunu anlamaya yönelik Chikyu adı verilen bir sondaj gemisi ile Dünya çekirdeğinin manto bölümüne bir sondaj yapmayı hedefliyor.

Eylül ayında, Hawaii'de yapılması düşünülen deneme sondaj çalışmasının başarılı olması halinde 2030 yılında Chikyu ile Dünya çekirdeğinin mantosu sondajlanacak.

Ad:  ,MH6bGDTTDU-NYBk_wGgqyQ.jpg
Gösterim: 222
Boyut:  32.2 KB
Ayrıca bilim insanları, depremlerin neden ve nasıl oluştuğunun yanında depremden önce erken bir uyarı sinyali verebilecek bir sistemin geliştirilmesinin mümkün olup olmadığı yönünde de araştırmalarda bulunacak.Geniş bir bölümü deprem kuşağında yer alan bir ülke olan Japonya, 2011 yılında meydana gelen 9 şiddetindeki deprem nedeniyle büyük bir zarar görmüştü. Özellikle deprem sonrası Fukuşima'da bulunan nükleer santralden sızan radyasyon bölgedeki yaşamı felce uğratmıştı.

Kaynak: Ntv Bilim / Science (11 Nisan 2017)