Arama

Gezegenler - Satürn - Tek Mesaj #35

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
6 Mayıs 2017       Mesaj #35
Avatarı yok
Yasaklı

Cassini, Satürn'e Dair İlk Verileri Gönderdi!


Uzay aracı Cassini, Satürn'de şimdiye kadar hiçbir aracın ulaşamadığı noktalara ulaşarak radyo ve plazma dalgalarının RPWS adı verilen bir araçla dönüştürüldüğü sesi elde etti. Cassini'den ulaşan verileri inceleyen araştırma grubu Cassini'nin kalkanına zarar verebilecek parçacıkların sigara dumanındaki parçacıklarla eş değer olduğunu ve bu durumun Cassini'nin Satürn halkalarının arasına dalışı sırasında antenini bir kalkan olarak kullanmasına gerek olmayacağı anlamına geldiğini belirtti.Bu aynı zamanda antenin Dünya'ya çevrilebileceği ve bu bağlamda farklı analizlerin yapılabileceği anlamını da taşıyor.

Ad:  nasa-saturnun-halkalarinin-en-yakin-fotografini-cekti,gky4G4ZbZEyZ5weIcpXjaw.jpg
Gösterim: 257
Boyut:  45.8 KB
Cassini'nin Satürn ile halkaları arasında gerçekleştirdiği dalış akabinde elde edilen verilere göre Satürn ile halkaları arasında boşluktan oluşan bir bölge bulunduğu belirtildi. Çok büyük bir boşluktan oluşan bölgede düşük seviyede gaz bulunmasının ise Satürn'e dair bir başka araştırma konusu olduğu kaydedildi.

Satürn'de Gün Süresi!


Satürn'ü çevreleyen bulutlar nedeniyle gezegenin kendi ekseni etrafındaki dönüş hızı net olarak gözlenemiyordu. Bu bağlamda Satürn'de 1 günün ne kadar sürdüğünü anlamak için manyetik ölçümler yapıldı ve halkalarda bulunan parçacık analizlerinde de bilim insanları farklı cihazlar kullandı.

Kaynak: BBC Bilim / Science (5 Mayıs 2017)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 30 Haziran 2017 23:37 Sebep: Yazı Fontu Değiştirme